Federer: Ne razumijem povlačenja zbog vrućine!

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je zapanjen činjenicom da se veliki broj igrača povuklo tokom prva četiri dana US Opena.

Tenis 05.09.2015 | 22:00
Federer: Ne razumijem povlačenja zbog vrućine!

Za sada se ukupno 12 tenisera povuklo sa poslednjeg Gren slema sezone, a gotovo svi su kao razlog navodili veliku vrućinu u Njujorku.

Federer je posle trijumfa nad Belgijancem Stivom Darsisom sa 6:1, 6:2, 6:1, istakao da uslovi nisu takvi da je odjednom postalo vruće, već da je takav slučaj već nedeljama.

“Iznenađen sam što se toliki broj igrača povukao zbog vrućine. Drugačije je kada ste povređeni, ali sam siguran da je kod većine problem bila vrućina. Ipak, ono što ne razumem je činjenica da smo svi već neko vreme u Severnoj Americi i nije odjednom postalo neverovatno vrući. Iskreno, jeste vruće, ali nije nepodnošljivo”, rekao je Federer.

Federer je takođe istakao da teniseri nemaju pravo na izgovore i da je trebalo da stignu dobro pripremljeni na poslednji Gren slem sezone.

“Znam da ne igramo stalno na tri dobijena seta i, naravno, telo može da reaguje čudno kada igrate više od dva i po sata. Ali, svi moraju da se pripreme za to. Mardi Fiš je, na primer, izuzetak. On nije spreman jer nema mnogo mečeva iza sebe. Za ostale tenisere ne znam šta su igrali, možda su neki došli ovde previše umorni. Trebalo bi analizirati slučaj po slučaj. Međutim, svakako mislim da bi svi morali da se spreme, pa vrućina neće biti nikakav faktor ni njima, ni onima sa kojima igraju”, naglasio je Federer.

Federera u trećem kolu US Opena u subotu očekuje duel sa nemačkim teniserom Filipom Kolšrajberom.

Komentari / 0

Ostavite komentar