FK Crvena zvezda odlaže izbore?!

"Realno, zaista nema razloga da Svetozar Mijailović i njegov direktor u ostavci Zvezdan Terzić raspisuju izbore", pišu "Večernje novosti".

Fudbal 05.09.2015 | 16:45
FK Crvena zvezda odlaže izbore?!

Izbori u Fudbalskom klubu Crvena zvezda, koji su uveliko počeli, iako bi trebalo da budu zvanično raspisani 15. septembra, mogli bi da budu održani tek na zimu, pišu "Večernje novosti".

Prvobitno, a tako i Statut nalaže, bilo je planirano da zvezdaši izađu na birališta najkasnije do 15. oktobra, odnosno 30 dana od raspisivanja izbora, ali prema pisanju ovog lista aktuelni predsednik Svetozar Mijailović – koji je poručio da mu ne pada na pamet da se opet kandiduje – nagovestio je mogućnost prolongiranja celog procesa.

"Da li će dataum biranja biti 15. oktobar, kako je i sam najavio kao mogućnost, ili će ih možda prolongirati za novembar ili decembar, odlučivaće UO. Ne radi se o nekom manevru, već je razlog veoma praktičan. Svaki izbori nose u sebi promene i velike šanse da se tim i atmosfera destabilizuju izbornim radnjama. Samo zato i postoji dilema oko datuma izbora", pišu "Novosti" i zaključuju:

"Onog dana kad Mijailović zakaže izbore, tada će se i zaključiti spisak glasača. A, na 'Marakani' kažu da trenutno ima nešto više od 3.900 članova sa plaćenom članarinom".

Pitanje je, međutim, šta o ovoj odluci misle navijači, koji su nestrpljivi u nameri da se ovaj "vakuum" što pre "probuši", nakon što su izdejstvovali odlazak potpredsednika Slaviše Kokeze i ostavku generalnog direktora Zvezdana Terzića, koji je doduše nastavio da obavlja svoju funkciju do završetka izbornog procesa.

"Zvezda ima obezbeđen budžet, klub polako sanira dugovanja prema igračima i zaposlenima, izmiruju se obaveze, uspešan je i prelazni roko i tim je stabilizovan, što govori prvo mesto na tabeli pred derbi 12. septembra na "Marakani" (19.00). Realno, po svemu tome, zaista nema razloga da Svetozar Mijailović, njegov direktor u ostavci Zvezdan Terzić i UO i raspisuju izbore", pišu "Novosti".

Zvanično, nije poznato nijedno ime potencijalnog Mijailovićevog naslednika, osim što se u javnosti pominju Nebojša Čović, Ivica Tončev, Petar Škundrić i Dragan Džajić kao opcije.

Delije uveliko imaju svoje favorite i teško da će im se dopasti i ovaj nagoveštaj odlaganja termina.

Komentari / 0

Ostavite komentar