EP - najava: Hoće li '‘Orlovi'’ više da izađu iz minusa?!

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 na stadionu “Karađorđe” dočekuju Jermeniju u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Fudbal 04.09.2015 | 16:30
EP - najava: Hoće li '‘Orlovi'’ više da izađu iz minusa?!

‘Orlovi’ su već izgubili sve šanse da izbore plasman u Francusku, a pred utakmicu sa Jermenima su u minusu, pošto na tabeli drže poslednje mesto sa minus sva boda.

Reprezentacija Srbije je ostala bez bodova posle odluke Suda za arbitražu u sportu da usvoji žalbu Albanije zbog prekinutog meča dva tima u Beogradu, a ujedno je kažnjena i igranjem dve utakmice pred praznim tribinama. Upravo u takvim uslovima biće igran duel sa Jermenijom, kao što je bio već slučaj sa Danskom u novembru.

“Iza nas su praktično kvalifikacione utakmice, ali naredni mečevi neće biti bez značaja za našu ekipu. Osim povratka samopouzdanja želimo već sada da počnemo sa formiranjem tima, koji će nastupati u narednom ciklusu takmičenja za prvenstvo sveta u Rusiji 2018. godine”, rekao je selektor Radovan Ćurčić.

Ćurčić je istakao da je rezultat uvek primaran, ali će naredne utakmice imati i drugačije značenje.

“U narednim utakmicama šansu će dobiti mladi igrači koji su afirmaciju stekli u omladinskoj i mladoj reprezentaciji. Poverenje ćemo ukazaati fudbalerima koji mogu da naprave razliku na terenu u našu korist”, smatra selektor Srbije.

Ćurčić je naglasio da Jermenija nije atraktivan protivnik, ali da posao ‘Orlova’ neće biti lak, jer su gosti napredovali u protekloj godini.

“Jermenija nije ista reprezentacija kao što je bila prošle godine kada smo na njenom terenu igrali 1:1. To je ozbiljna ekipa, sa jasno profilisanim ulogama i dobrim pojedincima. Mi želimo da pobedom povratimo samopouzdanje, koje nas nije krasilo u nekim trenucima kvalifikacija”, izneo je Ćurčić svoje zapažanje.

Srpski selektor je rekao da on želi da stvori pobednike, a ne gubitnike na terenu. Mnogo je razloga zašto naši reprezentativci nisu igrali uvek na očekivanom nivou, a između ostalog naveo je i sledeće:

“Srbija, nažalost, nema stadnardnu odbranu u centrolnom delu. To se videlo na nekim utakmicama i na tome moramo puno da radimo. Mi se puno bavimo analizom svoje, ali i protivničke strane. Nadam se da će naš rad biti uskoro nagrađen pobedom”.

U drugoj utakmici grupe I, u isto vreme igraju Danska i Albanija, dok je Portugal slobodan i sastaje se sa Francuskom u prijateljskoj utakmici.

Portugal trenutno drži prvo mesto na tabeli sa 12 bodova, a slede ga Danska i Albanija sa po deset, s tim što Albanci imaju utakmicu manje. Jermenija ima jedan bod, a Srbija je na začelju sa minus dva boda.

Komentari / 0

Ostavite komentar