Đorđević: ''Pobićemo'' se za medalju!

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da će njegovi izabranici dati sve od sebe da ostvare dobar plasman na Evropskom prvenstvu.

Košarka 03.09.2015 | 21:45
Đorđević: ''Pobićemo'' se za medalju!

Đorđević je kao glavni cilj istakao plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine, na koje direktno sa Evrobasketa idu finalisti, dok će još pet reprezentacija po plasmanu izboriti mesto u kvalifikacijama.

Svoje obraćanje novinarima pred put u Berlin, gde će ‘Orlovi’ igrati grupnu fazu, Đorđević je posvetio baš pritisku koji su pred njegove igrače stavili mediji.

“Ne razlikujete se od svih ostalih vaših kolega iz drugih zemalja, svi pretendujemo da ostvarimo plasman u Rio. Taj pritisak koji ste nam stavili nadam se da će na nas pozitivno uticati. Imamo veliku želju, iz jedinstva da dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Rio. Mi u glavi imamo samo jedno – došli smo da se 'pobijemo' za medalju. Igrati košarku samo da bi se igrala razlikuje se od košarke koja se igra za nešto”, rekao je Đorđević.

Prva utakmica na Evrobasketu reprezentaciju Srbije očekuje u subotu od 18 časova sa Španijom.

“Prvi protivnik je najteži. Ranjena Španija ima dobar tim, godine dominacije i dobrih rezultata”, naglasio je Đorđević.

U grupi B sa našom reprezentacijom i Španijom su još i Nemačka, Turska, Italija i Island. Četiri najbolje ekipe iz svake grupe na Evrobasketu, koji traje od 5. do 20. septembra, takmičenje će nastaviti u Lilu.

“Skauting je već završen. Sve smo ekipe već pogledali, analizirali i spremni smo. Biti optimista je stanje koje je relativno. U životu nikada nisam bio pesimista, a to kako su momci radili mi daje za pravo da budem optimista. Teren će pokazati da li smo jaki i da li postoji neko bolji od nas. Ne verujem da postoji. Ako pokaže, evo ruka, vidimo se sledeći put. Čvrsto verujem u ove momke. Nema potrebe da se ikoga plašimo. Ulazimo u svaki meč sa respektom prema protivniku, ali bez straha. Nema razloga za to”, naglasio je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar