US open: Serena već rasprodala karte za žensko finale!

Organizatori US Opena objavili su da su karte za žensko finale singla rasprodate pre ulaznica za borbu za titulu kod tenisera.

Tenis 01.09.2015 | 18:40
US open: Serena već rasprodala karte za žensko finale!

Razlog za to može da se nađe u činjenici da Serena Vilijams ima šansu da na poslednjem Gren slemu sezone ispiše nove stranice istorije.

Američka teniserka će se od ponedeljka boriti za prvi kalendarski Gren slem u karijeri, a ako uspe, biće prva kojoj je to pošlo za rukom od Štefi Graf 1988. godine.

Serena je već kompletirala ’Serena slem’, pošto u ovom trenutku u svom posedu ima sve četiri titule sa najvećih turnira na svetu.

Uz to što bi trijumfom u finalu US Opena došla do Gren slema, Vilijamsova će se u tom slučaju izjednačiti sa Grafovom po broju Gren slem titula – 22. Ispred nje tada bi ostala samo Margaret Kort, koja je tokom karijere osvojila 24 trofeja.

Amerikanci očigledno ne žele da propuste priliku da prisustvuju istoriji, a to je verovatno prvi put u istoriji US Opena da su ulaznice za žensko finale rasprodate pre onih za muško.

Portparol Teniske asocijacije Sjedinjenih Država Kris Vidmajer istakao je da nisu svi podaci o prodaji karata poslednjih godina pouzdani, ali da je ovo prvi slučaj da su ulaznice za žensko finale bile traženije. Štaviše, dešavalo se da uopšte nisu sve karte za najvažniji meč ženskog singla u Njujorku.

Komentari / 0

Ostavite komentar