Bobi: Drugovi moji, obradujte me medaljom!

Bobi je otišao u SAD. Pre ukrcavanja na let priznao je da mu je teško što ne ide na Evrobasket. Srbiji želi medalju, a igrače će dočekati sa navijačima.

Košarka 02.09.2015 | 10:30
Bobi: Drugovi moji, obradujte me medaljom!

Bobi Marjanović je u nedelju otišao u San Antonio da sanja na javi i sačeka proširenje porodice, uz želju da ga saigrači iz reprezentacije obraduju medaljom.

Letom u ranu zoru preko Frankfurta i Hjustona došao je do Teksasa, gde će provesti najmanje narednih godinu dana sa željom da se što duže zadrži. I ostavi što jači pečat, a zaboravi ružnu epizodu i nepromišljene poteze zbog kojih neće moći da igra za Srbiju na Evropskom prvenstvu.

- Noga mi je sve bolje, skinuo sam “čizmu” pre nekoliko dana. Dobro se osećam, počeo sam i da radim vežbe u teretani, tako da se sve polako vraća u normalno stanje - kaže Bobi za “Blic”.

Koji su prvi koraci po dolasku u San Antonio?

- Čekaju me sigurno pregledi i onda ću polako početi da treniram. I dalje sam uzbuđen što ću biti u društvu legendi kao što su trener Greg Popović, Tim Dankan i ostali. Jedva čekam da krenem da radim, mogu mnogo da napredujem i da učim od najboljih kako bih bio još bolji. I dalje mi zvuči nestvarno da ću biti deo takvog sistema kao što je NBA i kluba kao što su Sparsi.

Spremni ste za sve izazove u najjačoj ligi sveta?

- Upoznat sam s klubom kada sam bio na prvim pregledima i potpisivanju ugovora, znam šta me čeka. Sve je organizovano na najvišem nivou, nemam tremu, ni trunke tenzije. Samo sam ponosan i osećam se lepo. Živim svoj san. Jedino mi je žao što trenutno ostavljam divnu, trudnu suprugu Milicu i sina Vuka, ali imam normalnu porodicu koja me apsolutno razume i daje mi najveću snagu. Ključ svega je u tome što imam njihovu najveću podršku i što uživam u onome što radim.

Evrobasket počinje za pet dana, mogu li “orlovi” do medalje?

- Gledao sam pripremne mečeve i bio sam dugo s momcima, sviđa mi se ovo što sam video protiv Slovenije u poslednjoj proveri. Dobro rade i igraju i nema dileme da će to sve biti kako treba na Evropskom prvenstvu. Mnogo mi je žao što neću biti s njima. To su sve moji drugari i siguran sam da će me obradovati medaljom, pa da ih svi zajedno dočekamo na balkonu ispred Skupštine, to bi bilo sjajno.

Zvezda je vašim odlaskom izgubila najvišeg centra, ali je dovela najtežeg, a Sofoklis Skorcanitis je imao samo reči hvale za vas?

- Hvalimo se međusobno (smeh). Maik Cirbes i Sofo će biti odličan tandem. On je neverovatno dominantan, izuzetan igrač, osetio sam to i sam prošle sezone. Kad primi loptu, gotovo je nemoguće da ga zaustavite. Verujem i da će trener Dejan Radonjić sve dovesti na svoje mesto. Teže je nešto braniti nego napadati, a mi smo osvojili tri trofeja. Treba sačekati i mečeve i mislim da će za nekih mesec dana ekipa početi da dobija potreban izgled.

Čeka suprugu, sina i prinovu
Bobi svaki trenutak slobodnog vremena provodi s najbližima, a tada je glavni četvorogodišnji sin Vuk. Porodica Marjanović uskoro će biti brojnija za još jednog člana jer Bobijeva supruga Milica treba da se porodi, pa će onda biti svi na okupu u San Antoniju.
- Našao sam stan i po dolasku bi trebalo da se uselim, samo da se završe neke protokolarne stvari. Očekujem da mi se Milica i Vuk pridruže u novembru ili decembru. Samo da beba malo poraste i da može da putuje.

Komentari / 0

Ostavite komentar