Saletov skener: Bogdan hoće, a ne može!

Selektor "orlova" detaljno je u razgovoru za "Sportski žurnal" analizirao trenutnu formu i stanje reprezentativaca.

Košarka 01.09.2015 | 13:40
Saletov skener: Bogdan hoće, a ne može!

Orlovi" su prošli sve provere za Eurobasket 2015 i u Beogradu se spremaju za put u Berlin, gde će od subote zaigrati na kontinentalnoj smotri.

Dan posle generalne probe u Banjaluci, selektor Aleksandar Đorđević konkretno je odgovorio na pitanje: Selektore, da li vas nešto brine?

U razgovoru za "Sportski žurnal", detaljnu analizu počeo je rečima:

"Ne! Mislim, očigledne su neke stvari...".

Potom je govorio o skoro svakom igraču ponaosob:

"Bogdan Bogdanović muku muči sa leđima. Razgovarali smo posle utakmice. On kaže 'hoću', a u stvari se vidi ne može. Posle sam kaže: 'Moja je greška što sam zbog svega rekao da hoću, a čim krenem vidim da ne mogu'. Dobro znate da nikada nisam tražio da se nešto mora preko povrede. Moramo da rezonujemo", rekao je Đorđević.

Reprezentativni bek propustio je nekoliko utakmica zbog bola u leđima. I na Aćibadem Trofeju Beograda, a i na mini-turneji u Tel Avivu. Đorđević je tih dana upitan da li je njegov nastup na Eurobasketu pod znakom pitanja i odgovor je bio: "Ne bi trebalo da bude".

Selektor je potom nastavio analizu.

"Dragan Milosavljević je posle dobrih utakmica u Izraelu i Sloveniji i dalje u odličnoj energiji, ali je napadački malo pao. To je sasvim normalno za rekonvalescenta"

"Zoran Erceg konačno, posle dve utakmice, pronalazi minutažu i ulogu koja će mu biti zacrtana. Sigurno može da pomogne. Odigrao je solidnu utakmicu u Banjaluci, pre svega napadački, što je njegov glavni kvalitet".

"Miroslav Raduljica je konstatan u napadu, ali nam sigurno nedostaje njegova odbrambena karakteristika koju je imao prošle godine. Ali, tokom njegovih minuta na terenu stalno je prisutan, jedna od naših jakih ofanzivnih opcija".

"Ognjen Kuzmić drži odbranu na stvarno iznenađujućem niovu, dobrom energijom i prisutnošću. To je ono što nam je potrebno, jer će svi napadati preko visokih igrača".

"Miloš Teodosić s vratio i napadački, što nam je jako dobro. On je imao, s obzirom na povredu, jedan fizički 'čuč', ne pad. To je sasvim normalno".

"Nikola Kalinić sigurno može i mora bolje, odbranom i energijom pre svega. Igrači vuku navike iz klubova, gde su imali mnogo minuta, a sada dođu u skraćenu rotaciju u kojoj nema vremena za čekanje. Moramo da vidimo svakog igrača u njegovih tri, četiri, sedam... minuta. Nema 37 minuta na koje su navikli. To oni apsolutno moraju da reše".

"Nemanja Bjelica je fizički sve bolji iz utakmice u utakmicu, što je veoma dobro".

"Stefan Marković je imao fenomenalne pripreme i utakmice. On je od prvog dana bio toliko raspoložen, toliko prisutan, željan, voljan... Pravi vođa svojim primerom. Ne mogu da kažem da nas je iznenadio, on je takav igrač, ali je stvarno bio na izuzetnom nivou. Sada ima neku upalu zbog čega smo preventivno reagovali i nije igrao u Banjaluci".

"Nemanja Nedović ima eksplozivnost i napadačku snagu koja nam je sigurno potrebna, ali mora da radi na odbrani, na timskim zadacima i razumevanju igre. To mora da podigne na mnogo veći nivo. Ali, on dve godine nije nešto specijalno ni igrao. Mora da se digne, posebno kroz odbranu koja mu je zbog koncentracije, nikako zbog fizičkih predispozicija, bila problem".

"Drugi daju izuzetnu energiju, snagu i sigurnost. Nemanja Dangubić je od početka podigao igru na pravi način, ušao je u reprezentaciju kroz odbranu, kao što i treba da uđu mladi igrači. Isto kao i Nikola Milutinov , koji svaki put kada je bio na parketu imao je solidnu rolu. Kao i Vladimir Štimac. Sve to od njih i očekujemo".

Kraću analizu, u kojoj se nije dotakao analize doprinosa Marka Simonovića - o čemu je često govorio, Đorđević je završio samouvereno:

"Ti smo koji smo!".

Bjelica: Nije dobro što smo pobeđivali
Nemanja Bjelica, jedan od lidera "orlova", takođe je podvukao crtu po završetku priprema. "Skoro sve utakmice dosad smo dobili, a nekada i nije dobro ako se stalno pobeđuje u pripremnim mečevima. Ranijih godina smo stalno pobeđivali, a onda nismo bili dobri na takmičenju. Ipak, prijateljski dueli nisu pravo merilo, jker sve je drugačije kada počne Eurobasket...", između ostalog rekao je Bjelica za "Informer".

Komentari / 0

Ostavite komentar