Nepokretnu staricu ojadili za 1.300 KM

Policija traga za muškarcem i ženom koji su na prevaru ukrali 1.300 maraka iz kuće nepokretne Zage Ahmić (86) u Bukovačkim Čivčijama kod Doboja.

Republika Srpska 28.08.2015 | 08:37
Nepokretnu staricu ojadili za 1.300 KM

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj je navodeći inicijale starice saopšteno da im je ovu prevaru prijavio njen komšija 26. avgusta.

- Prema prijavi, dvije osobe su došle do kuće Z. A. i zatražile da odu kod nje u toalet. Jedna osoba joj je ponudila na prodaju garderobu, dok je druga ušla u drugu prostoriju i opljačkala je. Obavljen je uviđaj i u toku je istraga s ciljem pronalaska počinilaca ove teške krađe - rekli su u CJB Doboj ne navodeći više detalja.

Izvor blizak istrazi rekao je da su muškarac i žena romske nacionalnosti u srijedu ujutro pokucali na vrata starice Zage Ahmić.

- Starica, koja je bila na krevetu, rekla im je da mogu da uđu. Kada su ušli, prvo je žena ušla u toalet, a muškarac ju je čekao. Kada se ona vratila u prostoriju gdje je nesrećna starica ležala, muškarac je rekao da i on mora da ide u toalet. Međutim, umjesto u toalet, otišao je u sobu gdje je izvršio premetačinu, našao 1.300 maraka i ukrao ih - objasnio je naš sagovornik.

Dodao je da je žena dok je kradljivac tražio novac, zapričavala staricu kako ona ne bi shvatila šta se dešava.
- Žena je starici nudila na prodaju donji veš i čarape. Govorila joj je da je dobra roba i da će joj je dati jeftino. Kada se njen saučesnik vratio, oni su otišli. Starica je tek kasnije, kad su je posjetile komšije, shvatila da je opljačkana pa je pozvana policija. Međutim, lopovi su tad već pobjegli iz Bukovačkih Čivčija - rekao je izvor blizak istrazi.

Na području Doboja tokom prošle i ove godine zabilježeno je nekoliko sličnih prevara starijih osoba. Posljednja je prijavljena 17. avgusta kada su dvije nepoznate osobe na prevaru ukrale 3.000 maraka iz kuće Milorada Živkovića (90) iz Doboja. Oni su starcu ponudili da kupi set noževa i kao poklon obećali televizor.

Nakon što im je starac platio, odveli su ga u grad da čeka televizor, a oni se vratili u njegovu kuću i opljačkali ga.

Hapšenja

Zbog sličnih prevara na području Doboja policija je prošle godine otkrila i uhapsila više osoba. U oktobru je priveden Bojan Šumatić (27) iz Doboja koji se lažno predstavljao kao radnik Gradske uprave Doboj. On je na prevaru od više osoba u tom gradu uzeo od 150 do 250 maraka da bi im bio posrednik za dobijanje donacija za poplavljeno stanovništvo. Istog mjeseca uhapšene su Bišćanke Ilda H. (21), Emina D. (20) i maloljetnica (16) koje su dolazile na vrata starijih osoba i nudile besplatnu masažu. Od onih koji bi pristali krale su novac.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar