Leo Mesi bez premca u Evropi!

Napadač Barselone Lionel Mesi proglašen je za najboljeg igrača Evrope za sezonu 2014/15 izboru UEFA.

Fudbal 27.08.2015 | 21:15
Leo Mesi bez premca u Evropi!

Mesi je po drugi put dobio ovu nagradu koju dodeljuju sportski novinari, pošto je prethodno bio najbolji i 2011. godine.

Mesi je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za uspehe Barselone, s kojom je osvojio triplu krunu – špansku Primeru, Ligu šampiona i Kup kralja. On je na 57 utakmica u svim takmičenjima postigao 58 golova.

Kao i prethodnih godina, u glasanju za najboljeg igrača Starog kontinenta učestvevalo je 54 novinara iz 54 zemlje – članice UEFA.

"Presrećan sam zbog nagrade, ali želim da je podelim sa saigračima, bez njih ovoga ne bi bilo. Radujem se novim izazovima i verujem da će Barselona i ove sezone biti uspešna", rekao je Mesi na ceremoniji u Monaku, nakon što ga je za laureata proglasio predsednik UEFA Mišel Platini.

Argentinac je dobio više glasova od saigrača Luisa Suaresa i velikog rivala Kristijana Ronalda iz Real Madrida.

Ranije danas njegov gol Bajernu u prvoj utamici polufinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena proglašen je najlepšim prošle sezone.

Za najbolju igračicu na Starom kontinentu izabrana je fudbalerka Frankfurta Selija Šašić, koja je prošle sezona na 20 utakmica postigla 22 gola. Ona je sa Ajntrahtom osvojila Ligu šampiona, ali se potom penzionisala na vrhuncu karijere.

Komentari / 0

Ostavite komentar