Minimalac "zmajeva" protiv Izraela

Košarkaši Bosne i Hercegovine savladali su Izrael (80:79) u Zagrebu u prvom od tri posljednja pripremna meča za nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Košarka 27.08.2015 | 18:30
Minimalac "zmajeva" protiv Izraela

Izabranici selektora Duška Ivanovića su protiv selekcije Izraela, koji će biti protivnik "zmajeva" i na Eurobasketu, imali dvocifreni zaostatak, ali su uspjeli da sredinom treće četvrtine preokrenu rezultat i na kraju zabilježe pobjedu.

Izrael je nakon prve četvrtine imao prednost od "plus dva" (23:21), a na poluvremenu je minus iznosio devet poena (45:36). U jednom trenutku razlika se popela na "+11" (47:36), ali su potom proigrali Elmedin Kikanović, Aleks Renfro i Milan Milošević i uveli utakmicu u rezultatski egal.

Rezultat na kraju treće četvrtine je glasio 63:62 za reprezentaciju BiH. Sjajnu partiju je u posljednjoj četvrtini pružio centar Andrija Stipanović i na kraju je trijumf pripao "zmajevima".

Najefikasniji u redovima BiH bio je kapiten Elmedin Kikanović sa 14 poena, Miroslav Todić je ubacio 13 poena uz osam skokova, dok je Andrija Stipanović dodao koš manje.

Na drugoj strani kod Izraela odskočio je Lior Elijahu sa 16 pogodaka.

Izabranici selektora Ivanovića u četvrtak se sastaju sa domaćinom turnira Hrvatskom (18 h), a dan kasnije će u istom terminu odigrati utakmicu sa Estonijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar