Veliko priznanje od Unicefa - Đoković svjetski ambasador!

Pred Novakom Đokovićem je od sledećeg ponedeljka pohod na drugu titulu US Opena, a čim se taj grend slem završi, stupiće i na novu, veliku dužnost: postaće globalni ambasador Unicefa.

Tenis 27.08.2015 | 08:15
Veliko priznanje od Unicefa - Đoković svjetski ambasador!

Dečji fond Ujedinjenih nacija osnovan je 1946. i za 69 godina delovanja na poljima humanitarne pomoći mališanima, kao i rada na njihovom razvoju u zdrave, zrele ličnosti, samo 31 osoba, kao i Berlinska filharmonija, imale su čast da postanu globalni ambasadori.

Među odabranima na svetskom nivou našli su se i jedan od najpoznatijih glumaca koji su tumačili lik Džemsa Bonda - Rodžer Mur, glumica Vupi Goldberg, jedna kraljica, jedna vojvotkinja, i svega četvoro sportista: teniserka Vilijams, fudableri Bekam i Mesi, te klizačica Juna Kim.

Od sredine septembra uz njih će biti i Đoković, koji je od 2011. godine godine acionalni ambasador Unicefa u Srbiji. Tu ulogu je obavljao sa ciljem da pomogne da se svakom detetu omogući pristup obrazovanju u ranom detinjstvu. Pomagao je i da se prikupe finansijska sredstva za program kvalitetnog predškolskog obrazovanja, a i sam je donirao Unicefu u Srbiji svoja sredstva za razvijanje i proširenje programa u opštinama sa niskim obuhvatom dece predškolskim obrazovanjem, posebno najugroženijih - dece koja žive u udaljenim ruralnim oblastima, romske dece, dece sa smetnjama u razvoju...

Kao globalni ambasador dobre volje Unicefa, Novak će imati ključnu ulogu u promociji i podizanju svesti o značaju ranog razvoja deteta, uključujući i obrazovanje, kao i da širom planete poziva ljude da ulažu u mališane, jer rano detinjstvo ima ključnu ulogu za kasniji napredak dece, ali i društva.

Globalni ambasadori Unicefa
Keti Peri(pevačica)
Serena Vilijams(teniserka)
Lijam Nison(glumac)
Amitab Bačan(glumac)
Ismael Beah(pisac)
Dejvid Bekam(fudbaler)
Hari Belafonte (pevač)
Orlando Blum(glumac)
Džeki Čen(glumac)
Mjung-Vun Čung(pijanista)
Džudi Kolins(pevačica)
Mia Farou(glumica)
Deni Glover(glumac)
Vupi Goldberg(glumica)
Marija Gulegina(pevačica)
Anđelik Kiđo(pevačica)
Juna Kim(klizačica)
Tetsuko Kurojanagi (glumica)
Femi Kuti(pevač)
Leon Lai(pevač)
Riki Martin(pevač)
Šakira Mebarak(pevačica)
Lionel Mesi(fudbaler)
Rodžer Mur(glumac)
Nana Muskuri(pevačica)
Berlinska filharmonija
Kraljica Ranija
Vanesa Redgrejv(glumica)
Sebastijao Salgado(fotoreporter)
Suzan Sarandon(glumica)
Vojvotkinja Marija Tereza
Maksim Vengerov(muzičar)
Novak Đoković (teniser)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

27.08.2015 06:22

Čestitam ti LJUDINO, ako je iko zaslužio da bude ambasador UNICEFA, onda si to ti GOSPODINE Đokoviću. Zdrav i živ bio.

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

27.08.2015 07:12

Navukose ga na tanak led. Cekaj dok samo pocnu akcije skupljanja pomoci u novcu naravno. Vidite da su samo milionere privukli kod sebe, mur, bekam mesi. Americki lopovluk.

ODGOVORITE