Priština: Pogoršano stanje Ivanovića

Ljekarski Konzilijum Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici upozorio je da je zdravstveno stanje lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića pogoršano u odnosu na prethodne dane.

Srbija 25.08.2015 | 16:05
 Priština: Pogoršano stanje Ivanovića

Ivanović je u dva navrata imao bolove u grudnom košu i ispoljavao je znake psihičke uznemirenosti, praćene vegetativnim simptomima.

Konzilijum navodi da će Ivanović sutra biti podvrgnut endoskopskim pregledima želuca i dvanaestopalačnog crijeva.

Ivanović dobija svu potrebnu medicinsku njegu, dodaje se u saopštenju.

Oliver Ivanović prebačen je na kliničko liječenje poslije višednevnog štrajka glađu u pritvorskoj jedinici zatvora u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je više od 15 dana štrajkovao glađu - prvo u pritvorskoj jedinici, a potom i u kosovskomitrovačkoj bolnici. Štrajk je, na molbu porodice i prijatelja, prekinuo u subotu 22. avgusta.

Lider Građanske incijative "Srbija, demokratija, pravda" započeo je štrajk glađu 7. avgusta zbog odluke o produžetku pritvora u kojem je još od januara 2014. godine.

Sudsko vijeće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici produžilo je juče Ivanoviću pritvor do 26. oktobra.

Oliver Ivanović i još četvorica Srba optuženi su za najteža krivična djela počinjena 1999. i 2000. godine nad albanskim stanovništvom u Kosovskoj Mitrovici.

U sudskom procesu koji je počeo prošle godine saslušano je 47 svjedoka optužbe i niko od njih nije direktno optužio Ivanovića i ostalu četvoricu da su počinili djela koja im se stavljaju na teret.

Komentari / 0

Ostavite komentar