Panika u Madridu - Ronaldo ponovo nesrećan!!!

Smeta mu Benitez, nova taktika, Bejl u sredini...Samo jedan gol na šest utakmica. Zabrinjavajuće kada je reč o čoveku koji je prošle sezone na 54 meča postigao 61 pogodak...

Fudbal 29.08.2015 | 14:00
Panika u Madridu - Ronaldo ponovo nesrećan!!!

Prvi put se to desilo još na jesen 2012. godine. Kristijano Ronaldo nije slavio golove protiv Granade. Otvoreno je priznao da je nesrećan. Nezadovoljstvo se vratilo i krajem prošle sezone. Tada nije bilo misterije – Real je takmičarsku godinu završio bez titule. Šampion poput Ronalda teško se miri sa neuspesima. Ovog leta novi problemi za upravu Kraljevskog kluba. Portugalski as se opet ne smeje. Samo što se ovaj put to odražava i na teren.

Ronaldo je naime u prvih šest utakmica u novoj sezoni – računajući i pripreme – postigao samo jedan gol, iako je na terenu proveo 405 minuta. Naizgled preterivanje, ali taj post dobija na težini kada se prisetimo da je prošle sezone CR7 na 54 meča postigao čak 61 gol. Uostalom otkako je došao u Madrid pre šest sezona, on prosečno postiže 1,04 pogodaka po utakmici – 314 golova na 301 meču.

Dodatni problem za Rafaela Beniteza je taj što se sada niko nije isprsio i odmenio Ronalda, makar privremeno. Istina, nema sumnje da će Real proraditi, previše je kvaliteta akumulirano u timu, ali kada toliko ofanzivna ekipa ne zatrese protivničku mrežu na pet od devet utakmica alarm se upali.

Stoga španska štampa traži uzrok problema u Ronaldovom nezadovoljstvu, koje je samo posledica Benitezovih taktičkih ideja. Španski stručnjak je zamislio da Bejla vrati na poziciji koja mu po prirodi najviše želi – na levo krilo. Da bi se to desilo, Ronaldo bi morao da ode u sam špicu. Portugalac međutim insistira da ostane na levom boku, pa je Benitez napravio kompromis i Bejla sa desnog krila preorijentisao na mesto ofanzivnog veznog, odmah iza napadača.

Ali Ronaldo i Bejl tako blizu? Uraganski brzim igračima treba prostor. Benitez im ga je oduzeo. Ronaldo i Bejl ne funkcionišu onako kako je šef zamislio. Opet, još je rano, sigurno je da im je potrebno vreme da se naviknu jedan na drugog, ali taj period adaptacije ne bi smeo dugo da potraje, jer znamo koliko Real i Barsa teško gube bodove u Primeri.

Madridska Marka se takođe pribojava mogućnosti da se odnosi Ronalda i Beniteza bespovratno pokvare. Taktika nije po Ronaldovoj volji, metodi na treningu nisu po Ronaldovoj volji. Karlo Ančeloti je igračima dopuštao mnogo više slobode. Benitez navodno baš Ronaldu najčešće drži pridike, jer od njega najviše i zavisi. A povređen ego je opasna stvar kod ovakvih zvezda.

Komentari / 0

Ostavite komentar