Paradoks najvećih – Bajernovi ultratalenti u regionalnoj ligi?!

Đanluka Gaudino, Sinan Kurt i Julijan Grin važe za budućnost evropskog fudbala, ali iskustvo stiču u četvrtom rangu takmičenja u Nemačkoj.

Fudbal 29.08.2015 | 17:15
Paradoks najvećih – Bajernovi ultratalenti u regionalnoj ligi?!

Ne postoji klub na svetu koji ne bi voleo takve klince u omladinskom pogodonu. Problem je samo što Đanluka Gaudino (18), Sinan Kurt (19) i Julijan Grin (20) više nisu deca. U njihovim godinama minuti na velikoj sceni imaju ogroman značaj. U klubu velikom poput Bajerna međutim za njih nema mesta na toj pozornici. Stoga Gaudino, Kurt i Grin teraju loptu u četvrtoj ligi Nemačke, koja čak nema status savezne, već regionalne.

Prosto, u Minhenu su uvideli da pomenuti trio, ma koliko bio talentovan, ne može još do A tima. Četvrta liga pak nije po volji zastupnika mladih fudbalera, jer smatraju da su oni taj nivo prerasli i da malo toga mogu da nauče u regionalnoj ligi, grupa Bavarska.
"Bilo je to iznenađenje koje sada moramo da svarimo. Planovi su bili drugačiji", kaže Đanlukin otac i savetnik Mauricio Gaudino.

Mihael Deker, koji brine o Kurtovim interesima, podseća da je Bajern prošlog leta za njegovog klijenta Borusiji iz Menhengladbaha platio celih 2.500.000 evra. Možda i najskuplje pojačane četvrte lige?
"Nije bio problem da jednu sezonu provede čekajući šansu. Ali Sinan je sada u fazi u kojoj mora da igra na redovnoj bazi. A nije najbolje rešenje da trenira sa jednom ekipom (prvi tim Bajerna, prim.aut), a igra za drugu".

Niko od njih doduše za sada nije izrazio želju da ode iz Minhena. Kod Pepa Gvardiole uostalom nema uslovljavanja i ultimatuma.
"Mladi fudbaleri moraju da igraju svakog vikenda, a ako igraju za naš drugi tim onda imaju i više šansi da zaigraju za A selekciju", brani Gvardiola klupski politiku.

Komentari / 0

Ostavite komentar