Gaženje pješaka, pa bijeg kod narko-bosa

Milaim Lumes (33), koji je pre tri dana „poršeom“ povredio petoro srpskih turista, potražio je utočište kod Leona Drešaja, ozloglašenog narko-bosa.

Region 15.08.2015 | 13:35
Gaženje pješaka, pa bijeg kod narko-bosa

Kako saznaje „Blic“, uplašen zbog karambola koji je izazvao, Lumes je posle nesreće otišao kod Leona Drešaja (42), ali mu je procena bila pogrešna. Drešaj Lumesu, naime, nije savetovao skrivanje i bekstvo, već mu je preporučio da se odmah preda budvanskoj policiji i angažuje advokata.

Vozač luksuznog „poršea“ je poslušao prijatelja i predao se policiji nekoliko sati posle nesreće. Odmah po saslušanju u policiji, Lumes je sa krivičnom prijavom zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja priveden i kod istražnog sudije Osnovnog suda u Kotoru, koji mu je odredio pritvor od 30 dana zbog mogućnosti bekstva.

Slučaj je utoliko zanimljiviji što je upravo Leon Drešaj crnogorskoj policiji dobro poznat - hapšen je više puta, a poslednji put sa bratom Viktorom (46) u avgustu 2006. na granici sa Albanijom. Tada je u njihovom posedu pronađeno šest kilograma kokaina i 50 kilograma marihuane.

Braća Drešaj su, kako je istraga pokazala, tada zapravo nadgledala primopredaju droge među kuririma u selu Drešaj kod podgoričkog naselja Tuzi. U pretresu kuće Drešajevih nađeno je još više od 20 kilograma marihuane i izvesna količinu heroina, a veštačenjem je potvrđeno da je reč o drogi velike čistoće.

Srpskoj javnosti je ime Leona Drešaja poznato i kroz njegovo prijateljstvo sa Darkom Šarićem. Drešaj i Šarić se, naime, povezuju kroz „poslovnu saradnju“ u trgovini narkoticima.

Leon Drešaj je pre toga privođen i nakon ubistva vlasnika i urednika dnevnih novina „Dan“ Duška Jovanovića u maju 2004. godine. Uhapšen je i zbog bombaških napada na luksuzni hotel „Splendid“ u Bečićima, koje je istraživao ubijeni policijski funkcioner Slavoljub Šćekić. Drešaja je hapsila i albanska policija, i to zbog šverca kilogram i po heroina.

Da li i Milaim Lumes ima sličan kriminalni dosije zasad nije poznato. Okolnosti saobraćajne nesreće u kojoj je u sredu oko 11 i 30 sati Lumes svojim „poršeom“ uleteo u grupu od dvadesetak turista koji su se vraćali sa Slovenske plaže i dalje nisu razjašnjene.

Kao što je „Blic“ već pisao, Albanac je nakon udesa pobegao sa mesta nesreće ostavivši automobil, dokumenta i suvozača da sačekaju policiju.

Petoro srpskih turista, među kojima je bila i jedna desetogodišnja devojčica, najgore je prošlo u ovom karambolu - njih je Hitna pomoć prvo prebacila u kotorsku bolnicu, a zatim i u ortopedsku bolnicu u Risnu, gde su im konstatovane povrede kičme, ruku i nogu.

Povređeni su Vladimir i Jelena Jašović, Igor Miljković, Ana Marković i njena desetogodišnja ćerka Emilija, ali njihove povrede, ipak, nisu opasne po život pa su sutradan nakon nesreće otpušteni na kućno lečenje.

Izvor: Blic

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jasko

15.08.2015 12:41

Ove balkanske drzavice ili nahije su sve odreda legla korupcije, kriminala i droge. U njima radi sta ko hoce ,policija bedna i korumpirana, politicari uvezani bogacenjem i nepotizmom a narod prepadnut ratom. Milina bozija za bezvlasce. A krivica se prebacuje na Nemacku, Ameriku i koga sve. Igre bez granica idu dalje, ne vidi se kraj.

ODGOVORITE