Maltretiranje Olivera Ivanovića se nastavlja

Apelacioni sud samoproglašenog Kosova ukinuo je rješenje o produženju pritvora Oliveru Ivanoviću do 6. oktobra, pa će sudsko vijeće ponovo morati da odlučuje o produženju pritvora ili njegovom puštanju na slobodu, izjavio je Srni Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.

Srbija 15.08.2015 | 11:35
Maltretiranje Olivera Ivanovića se nastavlja

Rešenjem Apelacionog suda na snagu je vraćeno rešenje kojim je Ivanoviću 26. juna pritvor produžen do 26. avgusta. To je jedino što je Apelacioni sud prihvatio iz naše žalbe na rešenje o produženju pritvora, rekao je Vlajić, dodajući da je očigledno da sud nije razmatrao dijelove žalbe koji su se odnosili na zahtjev da se Ivanoviću omogući odbrana sa slobode.

Vlajić je naveo da rješenje Apelacionog suda znači da će sudsko vijeće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici do 26. avgusta morati da ponovo odlučuje o produženju pritvora ili puštanju na slobodu Ivanovića, koji deveti dan štrajkuje glađu zbog produženja pritvora.

Prema njegovim riječima, Ivanovićevo zdravstveno stanje komplikuje se pošto on, uprkos savjetima ljekara Zdravstvenog centra, gdje je sinoć hitno prebačen iz Pritvorske jedinice u sjevernoj kosovskoj Mitrovici, i dalje odbija da uzima hranu.

Ona nastavlja štrajk glađu, nastojeći da izdejstvuje sudsku odluku kojom bi mu se omogućila odbrana sa slobode, naveo je Vlajić.

Komentari / 0

Ostavite komentar