Džekov debi iz snova za Romu!

Dijamant zablistao na Olimpiku, Sevilja umalo doživela katastrofu, 10 golova u Rimu! Rimljani savladali ekipu Unaja Emerija u generalnoj probi obe ekipe pred start nacionalnih prvenstava - 6:4!

Fudbal 15.08.2015 | 10:40
Džekov debi iz snova za Romu!

Kakav spektakl u Rimu! Roma i Sevilja priredili su pravu reviju pogodaka u generalnoj probi oba tima pred start sezone u Primeri i Seriji A, a gosti iz Andaluzije u finišu meča su uspeli da sačuvaju obraz i izbegnu pravu katastrofu, jer su u 63. minutu gobili sa neverovatnih 6:0. Ipak, u poslednjih 20 minuta uspeli su da postignu četiri gola, za konačnih Roma - Sevilja 6:4.

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko zablistao je na debiju u dresu Vučice. Bivšem golgeteru Mančester Sitija, koji je u Romu stigao za 15.000.000 evra, bilo je potrebno svega nešto više od tri minuta igre da užarenoj publici na rimskom Olimpiku pokaže kakvim arsenalom raspolaže. On je na fenomelan način reagovao na dodavanje Majkona i posle samo jednog kontakta sa loptom poslai pravi projektil u mrežu nemoćnog Serhija Rika.

Vidno istrošena Sevilja iz meča za trofej Superkupa Evrope sa Barselonom, iz minuta u minut je sve više gubila konce, što je motivisana ekipa Rudija Garsije umela da iskoristi. Neumorni Vasilis Torosidis je već u osmom minutu nakon odličnog prodora povisio na 2:0 i najavio pravu katastrofu gostiju iz Andaluzije.

Džeko je ponovo zablistao u samoj završnici prvog poluvremena. Prvo u 42. minutu kada je krunisao sjajnu i nesebičnu asistenciju odličnog Mohameda Salaha, da bi samo dva minuta kasnije spakovao i pogodak Radže Najngolana. Brzonogi Egipćanin je sjajnu partiju krunisao u 56. minutu, nakon čega je izvršen veliki broj igrača sa obe strane.

Legendarnom kapitenu Vučice Frančesku Totiju bilo je potrebno svega tri minuta na terenu da pokaže kakav je as. Nakon njegovog odličnog pasa Tremulinas srušio Iturbea u kaznenom prostoru, da bi Toti rutinski iz penala postigao šesti gol svog tima na ovoj utakmici.

Čast gostiju u završnici meča sačuvali su Denis Suarez, Hose Antonio Rejes i Koke, pogocima u 70, 77, 83. i minutu i 86. minutu i na taj način izbegli već viđenu katastrofu u Večnom gradu.

Sezone u Seriji A i Primeri startuju narednog vikenda. Roma na otvaranju (subota 18.00) gostuje Veroni, a Sevilja (petak 20.30) Malagi.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brčko

15.08.2015 10:00

Bravo majstore.. trebo si davno otići iz tog SHITIJA .. Roma je pravi izbor.. Oni forsiraju samo latino amerikance i neki njihov sistem igre..! To su dozivjeli svi balkanci koji su zaigrali za taj klub..

ODGOVORITE