Francuzi kažu: Srbija je jedan od favorita na EP-u!

Selektor i kapiten Francuske Vensan Kole i Boris Dijao prognoziraju Srbiji borbu za medalju na Evropskom prvenstvu.

Košarka 15.08.2015 | 16:20
Francuzi kažu: Srbija je jedan od favorita na EP-u!

Francuzi su gostovali u Beogradu u sredu uveče, a Srbija je slavila u Areni i revanširala se za poraz u Nansiju prošle sedmice.

"Srbija je sjajan tim i svakako jedan od favorita na Evropskom prvenstvu. Pobedili su nas prošle godine u polufinalu Svetskog prvenstva i igrali su u finalu, tako da svakako imaju visoke ciljeve", rekao je Kole Tanjugu.

On je naglasio da je reprezentacija Srbije odigrala veoma dobar meč protiv njegovog tima i pre svega zbog agresivne odbrane došla do trijumfa.

"Srbija je igrala veoma agresivno, mi smo dobro započeli utakmicu, ali u nastavku se nismo snašli protiv dobro organizovane i agresivne odbrane. Lopta se nije dovoljno brzo kretala u napadu, a Srbija je u prvom poluvremenu postigla dosta poena iz tranzicije. Mi smo odigrali bolje u drugom poluvremenu, ali ipak nedovoljno dobro da bi se suprostavili reprezentaciji Srbije u ovom duelu", istakao je Kole.

Strateg Francuza bio je oduševljen igrom srpskog tima, posebno novog člana Minesote Nemanje Bjelice.

"Nemanja mi se veoma svidja, kao i Stefan Marković koji igra odlično. Tu je naravno i Miloš Teodosić", rekao je selektor "trikolora".

Sličnog mišljenja je i kapiten Boris Dijao, koji smatra da Srbija ima odličan tim, što je pokazala osvajanjem drugog mesta na Svetskom prvenstvu u Španiji.

On je ponovio da njegov tim nije mogao da se izbori sa čvrstom odbranom domaćina u Kombank areni.

"Bila je veoma teška utakmica, Srbija je veoma dobro igrala, pre u odbrani. Počeli smo dobro, ali je potom domaća selekcija zaigrala još čvršće i jače u odbrani. Bilo je veoma teško da se prilagodimo takvoj igri", istakao je košarkas San Antonija.

Na pitanje da li je gledao partije Bobana Marijanovića, s kojim će sledeće sezone nastupati u Sparsima, istakao je da još uvek nije imao prilike da vidi kako igra.

"Marjanovića još nisam video kako igra. Igraćemo sledeće sezone zajedno i videćemo kako će se pokazati, čuo sam da je dobar", uz osmeh na licu zaključio je Dijao.

Evropsko prvenstvo biće održano od 5. do 20. septembra u Francuskoj, Letoniji, Hrvatskoj i Nemačkoj, a Srbija se nalazi u B grupi u Berlinu sa Sspanijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćom selekcijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar