Peti dan štrajka glađu, Ivanović ne odustaje

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", Oliver Ivanović, koji peti dan štrajkom glađu u pritvoru traži da se brani sa slobode, poručio je danas da se ne bori samo za svoju slobodu, već i za pravnu sigurnost svih koji su ostali da žive na Kosmetu.

Srbija 11.08.2015 | 21:10
Peti dan štrajka glađu, Ivanović ne odustaje

Ivanović je iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici, putem društvene mreže "Fejzbuk", poručio da nijedan građanin ne smije da bude izložen nepravdi, a najmanje oduzimanju slobode ili ugrožavanju ljudskih prava jer je to nekome politički potrebno.

Danas su Srbi na Kosovu i Metohiji najizloženiji takvim izopačenim ambicijama i političkim konstrukcijama. Zato se sada ne borim samo za svoju slobodu, već i za pravnu sigurnost svih koji su ostali da ovde žive makar u iole normalnim uslovima, naveo je Ivanović.

On je zahvalio svim ljudima koji mu pružaju podršku, uz poruku da sada ima i dodatni motiv, i da će izdržati i da nikoga sigurno neće obrukati.

"Veliko vam hvala na brizi i podršci koju mi pružate, mnogo mi to znači da istrajem u ovoj neravnopravnoj borbi sa međunarodnim pravnim institucijama u koje sam verovao možda i previše, nekritički svakako. I oni su, izgleda, samo obični ljudi podložni raznim uticajima, pa i političkim, jer samo tako mogu da shvatim i tumačim ovo što mi se upravo događa", napisao je Ivanović.

Ivanović je istakao da mu "činjenica da u Novom Sadu neko znan i neznan misli na njegov slučaj daje snagu da nastavi i do posljednjeg istraje u svemu ovome na šta se odlučio, jer ovo više nije njegov slučaj".

Jednom za svagda mora se staviti tačka na politički motivisane procese, naveo je Ivanović.

Za danas najavljeni odgovora Sudskog vijeća po žalbi odbrane na produženje pritvora do 6. oktobra, još nije stigao.

Zamjenik predsjednika SDP-a Ksenija Božović rekla je Srni da je vrlo izvjesno da će "Sudsko vijeće nastaviti da, protežiranjem odluka, ugrožava ne samo procesne rokove, već u ovom slučaju i Ivanovićevo zdravlje".

Ivanović već peti dan štrajkuje glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici i zahtijeva da mu bude omogućena odbrana sa slobode, a na to se odlučio, pošto mu je Euleksovo sudsko vijeće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici produžilo pritvor do 6. oktobra.

U pritvoru je od 27. januara prošle godine pod optužbom za navodne ratne zločine.

Na suđenju Ivanoviću, koje je počelo 18. decembra prošle godine, saslušano je više od trideset svjedoka optužnice od kojih nijedan nije potvrdio navode optužnice za bilo koje krivično djelo.

Komentari / 0

Ostavite komentar