Video: Navijači u Azerbejdžanu ubili novinara?!

Novinar iz Azerbejdžana, nakon što je kritikovao fudbalera Gabale, pretučen, a potom je podlegao povredama.

Fudbal 12.08.2015 | 12:40
Video: Navijači u Azerbejdžanu ubili novinara?!

Šokantno, neverovatno i tužno.

Grupa navijača azerbejdžanskog kluba Gabala (Čukarički je igrao protiv tog tima i eliminisan je u kvaklifikacijama za Ligu Evrope) pretukla je na smrt novinara samo zato što je na svom Facebook profilu kritikovao potez fudbalera tog tima Džavida Huseinova, jer je mahao turskom zastavom pred navijačima kiparskog tima u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Novinar Rasim Alijev (30) je, između ostalog, napisao da bi Huseinovu trebalo zabraniti da igra zbog tog čina. Dan kasnije novinara je napala i pretukla grupa od pet, šest navijača Gabale, a on je potom preminuo je u bolnici gde se nalazio na odeljenju intenzivne nege.

Posle utakmice protiv Apolona sa Limasola (Gabala je prošla u baraž za Ligu Evrope), jedan novinar ga je pitao zašto je mahao turskom zastavom. Odgovor je bio:

"Turska je moj prijatelj".

Huseinov je bio strelac gola sa penala koji je Gabalu poslao u narednu rundu kvalifikacija, a potom je provocirao navijače kiparskog kluba.

Vlasti u Bakuu su otvorile istragu a počinioci zločina još nisu uhvaćeni.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da je "ozbiljno zabrinut" zbog ovog zlodela i istakao da je ovo "pretnja slobodi govora i medija".

U međuvremenu, Gabala je saopštila da je Huseinov suspendovan i izrazila žaljenje zbog ovog tragičnog događaja.

"Šokirani smo ovim događajem i izražavamo najdublju tugu. Bez obzira na to što je Huseinov važan igrač za tim suspendovan je do daljeg dok se sve ovo ne razjasni", piše u saopštenju Gabale.

Komentari / 0

Ostavite komentar