Radonjić: Pravimo konkurentan tim!

Trener srpskog i regionalnog šampiona Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da nova sezona donosi mnogo izazova i puno utakmica i najavljuje veliki rad.

Košarka 09.08.2015 | 12:20
Radonjić: Pravimo konkurentan tim!

"Prošle sezone smo odigrali čak 80 utakmica, imali smo zgusnut raspored koji je bio dodatno opterećen čestim i dugim putovanjima. Ekipa je sve to dobro podnosila pre svega zahvaljujući odličnom radu tokom pripremnog perioda gde je napravljana kvalitetna baza. To će nam biti prioritet u narednom period", naglašava Radonjić.

Crvena zvezda je u odnosu na tim iz prošle godine ostala bez četvorice nosilaca igre Bobana Marjanovića, Markusa Vilijmsa, Čarlsa Dženkinsa i Nikole Kalinića, a u dosadašnjem delu preloznog roka pojačala se centrom Sofoklisom Skorcanitisom.

"On je prepoznao da je Crvena zvezda prava sredina za njega i klub u kome može dalje da napreduje što na neki način predstavlja i priznanje za naš rad. Nimalo slučajno, jer Boban Marjanović je kao član najbolje petorke Evrolige potpisao ugovor sa San Antoniom, Nikola Kalinić je napravio najveći transfer u istoriji Crvene zvezde i pojačao Fenerbahče", kratko je zastao Radonjić i potom dodao:

"Intezivno radimo na skautiranju velikog broja igrača i nadam se da ćemo u narednom periodu angažovati igrače koji će nam omogućiti da imamo konkurentan tim u svim takmičenjima", zaključio je Radonjić.

Na prvoj prozivci koju će obaviti trener Radonjić, sa svojim stručnim štabom, naći će se: Branko Lazić, Stefan Jović, Marko Tejić, Nikola Rebić, Đorđe Kaplanović, Nikola Čvorović, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Dragan Apić, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević i Brano Đukanović.

"Ovaj spisak nije nikakvo iznenađenje. Kao što smo i najavili, na startu priprema će biti značajan broj mladih igrača kojima ćemo posvetiti veliku pažnju. Želja je da im pružimo priliku da se nametnu, ali i da ih navikavamo na sistem rada u prvom timu. Cilj je da iz godine u godinu iz sopstvenog pogona promovišemo što je moguće više prvotimaca", kaže Dejan Radonjić.

Početak priprema za novu sezonu za crveno-bele zakazan je za ponedaljak, kada će u specijalističkoj ordinaciji Vita Maxima biti obavljeni neophodni medicinski testovi i lekarski pregledi.

Radu prvog tima od 17. avgusta biće priključeni Aleksa Radanov, Boriša Simanić i David Miladinović, koji su dobili zasluženi odmor posle završenih obaveza u juniorskoj reprezentaciji Srbije.

Nova takmičarska sezona za KK Crvena zvezda u ABA ligi počinje utakmicom sa Mega Leksom 2. oktobra u Pioniru, dok takmičenje u Evroligi otvara sa Stazburom 15. oktobra, takođe na domaćem parketu.

Komentari / 0

Ostavite komentar