Grom izazvao požar u okolini Trebinja

Na području sela Gomiljani u Trebinju od udara groma došlo je do požara, a kako je rekao Danko Vuković, komandir TVJ Trebinje, požar je izbio oko 15:00 časova i brzom intervencijom vatrogasaca je ugašen i spriječeno je dalje širenje vatre.

Republika Srpska 07.08.2015 | 19:35
Grom izazvao požar u okolini Trebinja

”Gorjelo je visoko rastinje, nisko rastinje i drača. Požarna linija bila je dužine oko kilometar. Požar je izbio na potezu Gomiljani –Pridvorci. Vatra je ugašena, ali su na terenu ostali vatrogsci i radnici Centra za gazdobvanje kršom radi obezbjeđenja", kaže Vuković.

U isto vrijeme i isto od groma došlo je do požara u selu Potkraj na Zupcima, na samoj granici sa Republikom Hrvatskom.

"Odmah smo obavjestili i kolege iz Konavala iz Hrvatske i oni su izašli na teren. Vatra za sada ne prijeti, a u slučaju potrebe oni će dići avione. Požar je za sada na teritoriji BiH, ali bez obzira u slučaju da se počne širiti obećali su mi da će dejstvovati avioni. Sa naše strane na terenu su radnici centra za gazdovanje kršom sa novim vozilima, koja su dobili prije par dana, jer se radi o izuzetno nepristupačnom terenu, i naši vatrogsci", dodaje Vuković.

On dodaje da je na tom potezu teren miniran, što dodatno usložnjava situaciju, jer vatrogasci ne mogu dejstvovati ručno.

(Avaz)

Komentari / 0

Ostavite komentar