Analiza: Vanredni izbori u Crvenoj Zvezdi!

Upravni odbor crveno-belih pokrenuo proceduru za raspisivanje opštih, prevremenih izbora u klubu.

Fudbal 05.08.2015 | 10:40
Analiza: Vanredni izbori u Crvenoj Zvezdi!

Upravni odbor Crvene zvezde sastao se u utorak drugi put u tri dana, reagujući na loše igre ekipe i zahteve navijača za promenama.

U nedelju su generalni direktor Zvezdan Terzić i trener Miodrag Božović ponudili ostavke, ali su one odbijene. Dva dana kasnije, dogovorena je zajednička reakcija UO:

Upravni odbor pokreće proceduru za opšte, prevremene izbore u klubu. Izbori će biti raspisani 15. septembra, a saglasno Statutu i Pravilniku o izborima, biće održani 10 do 30 dana od dana raspisivanja.

Dakle, članovi Zvezde ponovo će izaći na glasačke kutije.

Prvi put su tako birali predsednika kluba 2012, godine, kada je učestvovalo tri puta više zvezdaša sa pravom glasa nego na prošlogodišnjim (manje od 4.000 glasača), na kojim je jedini kandidat bio aktuelni predsednik Svetozar Mijailović.

Osim definisanja te odluke, UO Zvezde pružio je podršku treneru, uz konstataciju da rezultati na startu sezone nisu zadovoljavajući (eliminacija iz Kairata, samo jedna pobeda u tri superligaška kola, loša igra...)

Međutim, Božovićeva ostavka definitivno nije prihvaćena.

"Na osnovu izveštaja šefa stručnog štaba Miodraga Božovića i analize razloga slabijih rezultata na početku sezone (povrede, nespremnost pridošlica, rani početak takmičenja...) nije prihvaćena ponuđena ostavka šefa stručnog štaba. Umesto toga i uz punu saglasnost predstavnika navijača prisustnih na sednici, UO izražava punu podršku i poverenje šefu stručnog štaba i očekuje da se pojačanim radom, disciplinom i rezultatima klub usmeri ka ostvarivanju planiranih ciljeva", poručeno je sa sastanka Upravnog odbora kluba.

* Saopštenje možete pročitati na kraju ovog teksta.

Uoči sednice rukovodstva, trener Božović radio je sa ekipom na pomoćnom terenu.

Sednici Upravnog odbora Crvene zvezde prisustvovali su svi članovi izuzev Ivice Tončeva, uključujući i generalnog direktora Zvezdana Terzića, poslovnog direktora Stefana Pantovića, potpredsednike Slavišu Kokezu i Nebojšu Čovića...

Čelnici kluba sastali su se drugi put u kratkom roku, jer su i u nedelju sedeli za istim stolom i jednoglasno odbili ponužene ostavke Terzića i Božovića.

Pojedini mediji objavili su da će Čović postati novi predsednik, ali je on na to imao kratak komentar i na parkingu, a i u utorak: "Bavim se samo košarkom, ne znam šta se zbiva u fudbalskom klubu".

Navijači sa tri tribine stadiona "Rajko Mitić" rekli su svoje u petak uveče, u remiju protiv Radničkog. Na njihove pozive da napuste klub, rukovodioci u nedelju nisu zvanično odgovorili.

Saopštenje FK Crvena zvezda:

1. Uprava kluba obezbedila je sve najvažnije uslove za nesmetan rad prvog tima (vrhunski trener, najbolji uslovi za pripreme, obezbeđenje pojačanja u skladu sa ocenom stručnog štaba, premije igračima itd). I pored teške materijalne situacije i ogromnih izdataka za podmirenje dugova nasleđenih iz mnogih ranijih godina (dug umanjen za oko 10 miliona evra), Uprava je obezbedila sredstva kojim će se do kraja godine redovno podmirivati sve obaveze prema igračima, stručnom štabu i zaposlenima. Ipak, očekivani sportski rezultati na početku sezone su izostali.

2. UO je razmotrio i stav predstavnika navijača da su pored sportskih rezultata nezadovoljni radom Uprave i pored toga, zajednički je ocenjeno da dosadašnji sportski rezultati nisu zadovoljavajući id a ne prate planove Kluba. Na osnovu izveštaja čefa stručnog štaba Miodraga Božovića, kao i analize razloga slabijih rezultata na početku sezone (povrede, nespremnost pridošlica, rani početak takmičenja itd) nije prihvaćena njegova ponuđena ostavka. Umesto toga i uz punu saglasnost predstavnika navijača prisutnih na sednici, UO izražava čvrstu podršku i poverenje šefu stručnog štaba u njegovom daljem radu i očekuje da se pojačanim radom, disciplinom i rezultatima klub usmeri ka ostvarivanju planiranih ciljeva.

3. Razmatrajući nezadovoljstvo navijača i njihovu ocenu da rad i rezultati Uprave nisu zadovoljavajući, a u želji da se obezbedi nužna podrška navijača timu u borbi za ostvarivanje planiranih rezultata i za osvajanje titule u narednom period, kao i da se izbegnu svi mogući nesporazumi na relaciji navijači klub, UO zvanično pokreće procedure za opšte prevremene izbore u klubu. U tom smislu, izbori će biti raspisani 15. septembra, a saglasno Statutu i Pravilniku o izborima, izbori će biti održani 10 do 30 dana od dana raspisivanja izbora.

4. Na ovaj način UO jasno stavlja do znanja celoj zvezdaškoj javnosti da, kao i do sada, stavlja na prvo mesto interes kluba i poziva najširu zvezdašku javnost da se okupi oko kluba i podrži igrače i stručni štab u ostvarivanju zajednički planiranih i željenih rezultata.

Komentari / 0

Ostavite komentar