LŠ: Dinamo isputio 3:0, ali je prošao dalje!

Fudbalska šizofrenija! Molde promašio dva penala, Dinamo vodio sa 3:0, pa se jedva provukao sa igračem više! Lud, sasvim lud meč u Norveškoj!

 

Fudbal 04.08.2015 | 21:40
LŠ: Dinamo isputio 3:0, ali je prošao dalje!

Doktor Džekil i mister Hajd u izvedbi Moldea i Dinama. Zagrebački klup je na kraju uspeo da prođe u baraž za plasman u Ligu šampiona, pošto je uspeo da sačuva živu glavu uprkos inicijalnom vođstvu od 3:0 i igraču više u poslednjih 20-ak minuta utakmice. Na kraju 3:3 i prolaz dalje za Modre zahvaljujući većem broju golova u gostima s obzirom na to da je prvi meč na Maksimiru završen rezultatom 1:1

Revanš sasvim drugačiji. I periodi igre u kojima ni Molde ni Dinamo nisu ličili na sebe. Domaći su naime već u osmom minutu imali priliku sa penala, ali je Ola Kamara zapeo kao nenormalan i loptu posla na tribine.

Usledio je potpun sunovrat domaćih. U razmaku od samo pet minuta Marko Pjaca, Adrijan Ademi i 5.000.000 evra vredno pojačanje Dinama iz Splita Marko Rog – uz nesebičnu pomoć odličnog Čileanca Anhela Enrikeza, ali i tragične odbrane Moldea - tri puta su tresli mrežu Norvežana, pa se učinilo da je sve gotovo već posle 22. minuta igre. Iz tri šuta u prvom poluvremenu tri gola je postigao šampion Hrvatske.

Avaj.

U 43. minutu Etzaz Husain smanjuje zaostatak na 1:3 da bi u 45. Harmet Sing promašio još jedan jedanaesterac za Molde?! Tačnije odbranio ga je sjajnom paradom Eduardo. Međutim već posle sedam minuta igre u drugom poluvremenu engleski sudija Majkl Oliver još jednom je pokazao koliko je lak na penalu. Treći put je svirao najstrožu kaznu, a ovaj put je Mohamed Eljunusi bio precizan i vratio Molde u život. Samo da bi u 72. naivni, iako 27-godišnji Vegard Foren dobio drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu. Ali i sa takvim deficitiom Molde je uspeo da pored vrlo, vrlo loše odbrane Modrih postigne i treći gol. Kamara je bio strelac, ali... Utisak je da bi za Molde bilo mnogo bolje da je iskoristio onaj penal pri rezultatu 0:0.

Pjaca, Enrikez, Rog to su igrači koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Odbrana Dinama isto tako. Samo u suprotnom smeru. Ozbiljne evropske ekipe umeće to da kazne, ali Dinamu je najbitnije da će ih sasvim sigurno imati za rivale ove jeseni, jer je remijem u Skandinaviji obezbedio makar grupnu fazu Lige Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar