Šef Vučurevićevog kabineta uhapšen zbog ubistva kik-boksera

Dako Pikula (29) iz Trebinja, šef Kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, uhapšen je zbog ubistva kik-boksera Marka Đerića, u policijskoj akciji koju su u nedjelju popodne sproveli Sektor Krim-policije i Sektor policije CJB Trebinje, zajedno s timom MUP-a RS.

Republika Srpska 03.08.2015 | 23:05
Šef Vučurevićevog kabineta uhapšen zbog ubistva kik-boksera

Nekoliko dana prije Pikule, uhapšen je i Miljan Ratković (29) iz Trebinja, kome je već određen pritvor u trajanju od mjesec dana, a oba, zajedno s ranije uhapšenim Radovanom - Mujketom Andrićem, sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo.

Pritvor je danas određen i Pikuli, i to u banjalučkom Okružnom sudu, gdje je saslušan pošto je, kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, riječ o sinu Milosava Pikule, sudije trebinjskog Okružnog suda.

"Osumnjičenom je pritovor određen zbog bojazni da će uticati na svjedoke ili uništiti dokaze, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu prouzrokovalo remećenje javnog reda i mira", kazali su iz banjalučkog Okružnog suda.

Uporedo s ovim hapšenjem, počele su curiti i nove nezvanične informacije o mogućem motivu ubistva koje je zgrozilo Trebinjce.

Navodno se Dako Pikula posvađao sa Đerićem nekoliko dana prije nego što je kik-bokser likvidiran, što se dogodilo u nedjelju, 24. maja, kada je u sačekuši hicem iz automatske puške pogođen direktno u srce.

"Sukob je izbio ispred noćnog kluba 'Merlot', gdje je Đerić radio kao izbacivač. Sve je počelo kada Đerić, navodno, Pikuli i njegovoj djevojci nije dozvolio da uđe u klub i oni su se i potukli, a potom je Pikula pričao da će ubiti kik-boksera", pričaju izvori upućeni u istragu.

Povodom hapšenje Pikule, Žarko Laketa, novi načelnik CJB Trebinje, danas je organizovao vanrednu konferenciju za novinare, ali u cilju istrage nije mogao ni želio da saopšti ko je u kik-boksera pucao.

"U periodu od mog susreta s gradonačelnikom Trebinja do danas lišili smo slobode ukupno 18 lica, od kojih je jedno lice s područja Federacije BiH, a pretreseno je i 17 lokacija, od kojih jedna u FBiH, kao i šest vozila, dok su razgovori obavljeni sa čak 102 osobe, iz čega se vidi jedan temeljit rad CJB Trebinje uz pomoć MUP-a RS", precizirao je Laketa.

Prema njegovim riječima, ovim privođenjima ne mogu zaključiti pomenuti slučaj, već se i dalje nastavljaju rad i istražne radnje, kako bi se došlo do svih lica koja su u ubistvu učestvovala na posredan ili neposredan način.

I pored razgovora sa 102 osobe i lišavanja slobode 18 lica, Laketa kaže da su stečeni uslovi da se, u skladu sa zakonom, zadrže samo pomenuta trojica, ali to, kako objašnjava, ne znači da ostali u narednom periodu ne mogu ponovo biti privođeni ili eventualno lišeni slobode.

On u cilju istrage nije mogao da govori ni o eventualnim motivima podmuklog ubistva mladog sportiste, niti o eventualnim priznanjima onih koji su zadržani u pritvoru, ali tvrdi da policija posjeduje još materijalnih dokaza koji će biti predočeni nadležnim tužilaštvima.

"Osumnjičeni M.R. je odranije poznat policiji, a D.P. nema u policijskom dosijeu", rekao je Laketa.

Vučurević je u telefonskoj izjavi za "Nezavisne" potvrdio da je Pikula šef njegovog kabineta, te je dodao da ne zna "šta ko u glavi nosi".

"Treba da odgovaraju svi oni koji su počinili zločin. To je jedina pravda. Prema tome, po mom mišljenju, pravovremena akcija i smjena u CJB Trebinje su unaprijedili istragu", kazao je Vučurević.

Dodao je da izražava zadovoljstvo time što niko ne može biti amnestiran nakon bilo kakvog zločina. Govoreći kakve će mjere biti preduzete prema Pikuli, rekao je da niko ne može biti zaštićen.

"On je radio u protokolu i sve će prema njemu biti preduzeto onako kako zakon nalaže", naglasio je Vučurević, dok sa sudijom Pikulom juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt, pošto su nam u trebinjskom Okružnom sudu kazali da je na godišnjem odmoru.

(BN TV)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

BOZO

03.08.2015 21:13

CU SEF KABINETA,CRNA ZEMLJO OTVORI SE,PA KAKKVI SU TI DRUGI.

ODGOVORITE
Name

xxx

03.08.2015 21:21

Gdje je sad Vucurevic. Da ga bude sramota. Najvise je frku pravio i napadao policoju i tuzilastvo. Od prvog dana je brujalo Trebinje ko je narucio ubistvo a on kao nije znao. Sramoto PDPa i SZP.

ODGOVORITE
Name

Gogo

03.08.2015 21:51

O ovome prica citava Hercegovina od prvog dana. Mislim o Pikuli.

ODGOVORITE
Name

Нинџа

03.08.2015 22:15

Јели Вучуревић испитан у својству осумљиченог .

ODGOVORITE
Name

tako

04.08.2015 05:31

Je nacelnice ...trebate vratiti povjerenje gradjana u policiju..samo naprijed!!!!!

ODGOVORITE
Name

Sasa

04.08.2015 05:34

Kakav je gradonacelnik,kad mu je sef kabineta ubica. Otac mu sudija,a gradonacelnik mu primi sina. Zlu ne trebalo.

ODGOVORITE
Name

Zoran

04.08.2015 05:53

Pazi pazi ko je sve umesan. Nebi me iznenadilo da i Vucurevicevi prsti nisu u to upleteni polako sacekajmo još malo.

ODGOVORITE
Name

Malo realnosti

04.08.2015 06:46

Ako hoćemo realno da kazemo sve ijedna politička partija ima svoje kriminalce a i dobrih ljudi, samo je razlika dali je pozicija ili opozicija i kada i koliko ispliva na površinu, uglavnom kad tada i pozitivno i negativno ispliva na površinu... E sada šta narod može, od dva ili više zla izabrati ono manje, takav nam je sistem, takav su nam nametnuli posle rata i tu velike promjene ne možemo očekivati, samo dobro otvoriti oči, bolje i ne glasati nego za svakoga glasati....

ODGOVORITE
Name

Mosko

04.08.2015 07:50

A šta je tu mogao uraditi gradonačelnik??!! Tražio je od policije i tužilaštva da se to rješava, da ima raznih glasina, da se stvara loša atmosfera u Trebinju i Hercegovini. Nije on mogao da hapsi i izoluje niukoga. A da je lično šta pokušao, krenuo prozivati i da se sukobio se sa bandom i zamjerioim se i njega bi noć odnijela, i njega bi sačekali negdje. Krupan čovjek, laka meta, teško za promašiti.

ODGOVORITE
Name

Dejo

04.08.2015 10:35

Pa ako je išta znao a nije rekao i prijavio onda je saučesnik u teškom zločinu i to zločunu ubistva!

Name

hercegovac

04.08.2015 10:32

Vi doDik botovi sto za sendvic izdajete drzavu uskoro cete i vi doci na red ne samo po pitanju izdaje drzave nego sto vam niciji zivot nije svetinja i sto se svrstavate na stranu ubice! Vucurevic je i trazio zajedno sa roditeljima i narodom da policija istrazi slucaj do kraja.Svi znaju ko drzi sudstvo,policiju i tuzilastvo u RS a to svakako nije Vucurevic ni narod.

ODGOVORITE
Name

ДрАган

04.08.2015 12:47

Питам се само због чега он уопште има обезбеђења а не шефа обезбеђења?? Шта су себи умислили ти ликови?

ODGOVORITE