Srpski dinar i dalje "živi" u jednom crnogorskom gradu

Sutomore je verovatno jedino mesto u Crnoj Gori odakle srpski dinar nikada nije istisnut, bar iz neformalnog platnog prometa, bez obzira na to što je još pre raspada zajedničke države SCG, u Crnu Goru uveden evro kao sredstvo plaćanja.

Region 03.08.2015 | 12:13
Srpski dinar i dalje "živi" u jednom crnogorskom gradu

Ratimir Vujošević, vršilac dužnosti predsednika Mesne zajednice Spič-Sutomore tvrdi da Sutomore u turističkoj ponudi po mnogo čemu prednjači, iako postoje i nedostaci.

"Mora im se priznati da su kreativni i da dobro promišljaju, što dokazuje i činjenica da su istrajni sa održavanjem dinara, a to predstavlja zadovoljstvo ne samo gostima iz Srbije, već i svima nama koji smo iole nostalgični", kaže Vujošević.

"Kao i duž cele crnogorske obale, većina gostiju Sutomora su građani Srbije, pa već 13 godina nastojimo da izađemo u susret onima koji žele da trguju srpskom valutom, ili da im pomognemo da dinare zamene za evre. Verujem da činimo dobro delo, a oni koji trguju za dinare na to gledaju sa simpatijama", kaže jedan od prodavaca sutomorskog "zelenjaka", Milutin Ćeranić.

Osim na zelenoj pijaci, za dinare se može kupovati i na pojedinim tezgama duž glavne gradske ulice koja vodi prema sutomorskom obalnom šetalištu.

Komentari / 0

Ostavite komentar