LE - Zenga: Ja sam kriv za debakl od Vojvodine!

Trener Sampdorije stao je pred pristalice i preuzeo odgovornost za debakl protiv Vojvodine. Pridružio mu se i predsednik kluba. Trener Sampdorije uglavnom je kratko odgovarao na pitanja novinara posle debakla. Nekima je i uzvraćao.

Fudbal 31.07.2015 | 10:40
LE - Zenga: Ja sam kriv za debakl od Vojvodine!

Debakl, katastrofa, nokaut!

Fudbaleri Sampdorije žestoko su ošamareni pred svojim navijačima u okršaju sa hrabrom Vojvodinom. Posle četiri udarca napustili su teren sa samo teoretskim šansama da se plasiraju u baraž.

Zbog svega što su priredili svojim navijačima, fudbaleri iz Đenove izviždani su na stadionu. Ipak, odgovornost je preuzeo njihov trener.

Valter Zenga stao je pred tribinu i jasno poručio pristalicama: "Ja sam kriv". Jasno je gestikulirao da preuzima potpunu odgovornost za debakl i da njegovi igrači nisu krivi ni za šta.

"Moja je krivica. Krivite mene. Ne krivite igrače", rekao je Zenga.

I predsednik Sampdorije Masimo Ferero otišao je pod tribinu sa navijačima i poljubio grb na šalu.

Ironično, pojedini italijanski mediji preneli su baš u sredu Fererovu izjavu: "Bog nam je poslao Vojvodinu, da je pobedimo 4:0".

Inače, Sampdorija je ove večeri odigrala prvi takmičarski međunarodni meč posle skoro pet godina!

Šta se desilo sa Sampdorijom u četvrtak uveče, u porazu od Vojvodine 0:4.

"Bilo je jako teško. Ovo može da bude pozitivno za nas, trebalo bi da razmislimo o ovome. Prvih 10 minuta u oba poluvremena su bila problem, oni su davali golove, a mi nismo uspevali, iako smo imali prilike", rekao je trener Đenovljana Valter Zenga.

Italijan je, u šali, rekao u najavi utakmice da je siguran da Voša neće uspeti da ga ponovo pobedi i naljuti. Međutim...

"Mislim da će biti teško ovako nešto videti u budućnosti", procedio je Italijan.

Šta je rekao navijačima kada im je prišao nakon utakmice?

"Kada ekipa pobedi - slavimo, kada izgubimo treba da se izvinimo, ne treba čovek biti Ajnštajn da to razume".

Kako mu je izgledala Vojvodina?

"Da ja vas nešto da pitam. Šta ste mislili kada je Vojvodina izgubila od Čukaričkog? Je l potcenila protivnika ili možda neki igrač nije bio dobar?", uzvratio je Italijan.

Pomenuo je i odlaske i dolaske igrača, ali nije u tome hteo da traži izgovore.

"Imali smo probleme, Ređini je ušao, ali posle 10 minuta bilo mu je loše. Nije izgovor, sigurno moramo nekoga da kupimo, neki su i otišli. Moramo da razmišljamo o tome, klub da vodi računa. Ja kao trener neću da pričam o tome... To nije izgovor, primili smo mnogo golova i nismo dobro, bilo nam je teško"

Na pitanje koji igrač Vojvodine mu se posebno dopao, odgovorio je odmahivanjem rukom i osmehom. "Ne...", dodao je.

"Ja gledam svoju ekipu", poručio je Zenga.

Kako sutra ustati i opet početi posle 0:4?

"Imam volju, pogotovo za Novi Sad, treba da damo 100 odsto. Ovo jeste težak rezultat, ali moramo da igramo kako bismo to zaboravili"

Komentari / 0

Ostavite komentar