Luković se vraća do derbija!

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Luković u naredne tri nedelje bi mogao da se stavi na raspolaganje treneru Miodragu Božoviću, prenose „Večernje novosti“.

Fudbal 31.07.2015 | 08:20
Luković se vraća do derbija!

Luković se zimus vratio u redove ’crveno-belih’, ali nije odigrao nijednu utakmicu zbog povrede Ahilove tetive.

Posle šest meseci oporavka, Lukoviću je hirurg poručio da od četvrtka može da pojačava rad, što znači da će se uskoro vratiti na teren.

„Pao mi je kamen sa srca. Iako su prolazni rezultati pokazivali da se oporavak odvija po planu, uvek postoji onaj mali deo skepticizma da možda nešto ne valja. Orava je uklonio i tu sumnju i sada je na meni da se na pravi način vratim na teren“, rekao je Luković za „Večernje novosti“.

Iskusni fudbaler je svestan da sada ulazi u najosetljiviji deo, u kojem svaka greška može skupo da košta.

„Plan je da pojačavam intenzitet rada u naredne dve nedelje i da u trećoj pokušam da stignem do 100 odsto. Ostaje mi da radim na elastičnosti, brzinskoj izdržljivosti, da popravim funkciju lista i dovedem ga koliko-toliko u ravan sa listom druge noge. Sve su to sitnice koje pažljivo moraju da se doziraju, a pri tome ne smem da zanemarim odmor i masaže. Imaću pet treninga nedeljno, a kad se vratim na teren u narednih godinu dana moraću da imam bar jedan slobodan dan“, naglasio je Luković.

Navijače i stručni štab Zvezde informacija iz Turkua je veoma obradovala, ali još ih više interesuje hoće li Luković biti spreman do 12. septembra i prvog ’večitog derbija’ sa Partizanom.

„Lično verujem da ću moći da igram do sredine septembra, ali ne bih voleo da dajem lažnu nadu ni sebi ni navijačima i kažem danas – igraću. Najviše bih voleo da povedem ekipu na duel sa Partizanom i sigurno je samo da ću raditi sve da to i ostvarim. Međutim, ne smem i neću da garantujem, jer kad se vratim na teren želim da to bude u pravom svetlu. Očekuje me specifičan i naporan rad i veoma sam srećan što ću uskoro ponovo da izađem na teren“, ne krije Luković.

Komentari / 0

Ostavite komentar