Sanader na slobodi poslije 15. avgusta?

Advokat Čedo Prodanović se nada da bi njegov klijent bivši premijer Ivo Sanmader mogao napustiti istražni zatvor 15. avgusta.

Region 29.07.2015 | 16:27
Sanader na slobodi poslije 15. avgusta?

Ustavni sud je ukinuo presudu Sanaderu u slučaju Hipo banke i INA-MOL jer mu, po nalazu Ustavnog suda, nisu bila obezbeđene garancije pravičnog suđenja I svi zaštitni mehanizmi.

U obrazloženu se, na primer, spominje slučaj neutvrđivanja zastarelosti slučaja ratnog profiterstva, a Prodanović kaže da je ustavnoj tužbi navedeno niz povreda prava njegovog klijenta.

Upitan koji će biti naredni koraci odbrane, Prodanović za hrvatsku TV N1 kaže da sada kreće početak postupka iznova s tim da će prvostepenski sud morati u tom postupku da ima u vidu sve prigovore podnete Ustavnom sudu.

A na pitanje kada bi Sanader mogao izaći iz Remetinca, Prodanović je objasnio da "po ovoj presudi on ne može izaći iz zatovora. On ostaje u istražnom zatvoru po predmetu Fimi-medija gde je dobio kaznu zatvora veću od pet godina, a mi računamo da će maksimalni rok trajanja istražnog zatvora pre pravosnažnosti presude, isteći nakon 15. avgusta i nadamo se da bi tada trebao da izađe".

Prodanović smatra da bi iz postupka Sanaderu političari mogli da nauče da krivične postupke ne treba pokretati olako, da se ne smeju srozavati standardi dokazivanja samo zato jer se sudi premijeru, te da da postoji neko telo koje ć zaštiti naša prava.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Brod

29.07.2015 15:06

Ivo čim te puste bježi u Beograd i potraži Mileta Radišića na Voždovcu ulica Vojvode Stepe 259, da te njegov kum drekavac stavi pod zaštitu, posle toga nemože ti niko ništa.

ODGOVORITE
Name

re Brod

29.07.2015 18:02

Koliko si ti kao Bošnjak opterećen Dodikom, da je to paranoja.

Name

pogled sa strane

29.07.2015 15:22

Sad je na redu Stipe Mesić da mu bude plaćeno od strane Sanadera. Al' on je navikao.

ODGOVORITE