Fetel: Možemo do nemogućeg – titule!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da će italijanski tim pokušati da uradi nemoguće i pobedi Mercedes u borbi za titulu u Formuli 1.

Ostali sportovi 29.07.2015 | 12:00
Fetel: Možemo do nemogućeg – titule!

Nedeljna Velika nagrada Mađarske označila je početak letnje pauze koju je Nemac dočekao sa 42 boda manje od vodećeg Luisa Hamiltona.

“Moramo još mnogo toga da nadoknadimo, ali se nikad ne zna. Siguran sam da ćemo pokušati da uradimo apsolutno sve i učinimo ono što je nemoguće mogućim. Najvažnije je da ostanemo mirni, damo sve od sebe i vidimo gde će nas ovo putovanje odvesti”, rekao je Fetel.

Ferari je odlično započeo sezonu, Fetel je trijumfovao na drugoj trci u Maleziji, a njegov timski kolega Kimi Raikonen je bio drugi na Velikoj nagradi Bahreina, četvrtoj rundi. Međutim, od tada je usledio pad, da bi Fetel iznenadio pobedom na “Hungaroringu”, gde je vodio od starta do cilja.

“Imali smo nekoliko razočaravajućih trka, koje su bile ispod nivoa, pa je ova pobeda označila pravi skok, koji smo željno čekali. Teško je poverovati da možemo da održimo ovakav nivo na svim trkama, ali na poslednjih nekoliko trka nismo bili na nivou, pa se nadamo da ćemo biti konkuretniji u nastavku sezone”, rekao je tehnički direktor Džejms Elison.

Prvi čovek Ferarija Mauricio Arivabene istakao je da očekuje bolji drugi deo sezone, ali je priznao da će biti teško pobediti Mercedes.

“Oni su najjači tim i mi to proznajemo. Oni imaju bolid koji je dobar na svim stazama, a mi očekujemo i dobre i loše trke, međutim, pravac u kojem idemo je dobar. Na početku sezone je razlika bila velika, ali smo uspeli da je smanjimo i poletimo opet, to je priča ove sezone”, naglasio je Arivabene.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Belgije 23. avgusta.

Komentari / 0

Ostavite komentar