Najbolji vazduh na planeti je u Banatu?

Iako je teško poverovati, izgleda da postoji mesto u Banatu koje ima bolji i čistiji vazduh nego švajcarski Alpi. Prva pomisao koga svakoga mami jeste, gde bi to moglo biti?

Srbija 27.07.2015 | 18:24
Najbolji vazduh na planeti je u Banatu?

Proplanak jabuka (Poiana Marului) nalazi se na nadmorskoj visini od 700 metara, i udaljen je 150 kilometara jugoistočno od Temišvara. Prema istraživanjima, ovde je vazduh čistiji od onoga kod Nijagarinih vodopada.

Kvalitet vazduha je osiguran ozonom, negativnom jonizacijom, prirodnim aerosolima i ima odlične osobine čistoće vazduha. Ovde jonizacija čini čuda za zdravlje i sprečava određene bolesti, saznaju mediji.

Negativni joni, poznati i kao vitamini vazduha, podstiču i usklađuju većinu vitalnih procesa, ali i psihu i emotivnu sferu. U prisustvu jona, imuni sistem je veoma aktivan, pojačava se krvotok, a regenerativni procesi se stimulišu.

Pre oko 10 godina, francuski stručnjaci otkrili su da je u ovom mestu negativna jonizacija vazduha veća nego u poznatom odmaralištu Davos iz Švajcarske. Tako da je ovaj podatak i naučno dokazan.

(Srbija Danas)

Komentari / 0

Ostavite komentar