RUS: Dinamu ništa ne pomaže, slavlje Rostova, remi u Groznom!

Dinamo dva puta vodio, ali osvojio samo bod: Donald sa penala utišao Himki Arenu! Moskovljani imali 1:0 i 2:1 na svom kontu, ali ne i dovoljno snage da dođu do trijumfa protiv Mordovije - 2:2. U poslednjoj subotnjoj utakmici Terek i Kubanj odigrali su nerešeno.

Fudbal 26.07.2015 | 08:00
RUS: Dinamu ništa ne pomaže, slavlje Rostova, remi u Groznom!

Kako je krenula prvenstvena trka, izgleda da su nadanja navijača Dinama iz Moskve, o nekom uključivanju u borbu za šampionsku titulu u ovoj sezoni, još jednom bila uzaludna. Iako su dva puta vodili na ovoj utakmici, izabranici Andreja Kobeleva uspeli su da osvoje tek jedan bod u meču sa Mordovijom na Himki Areni, pa već nakon drugog kola imaju pet bodova zaostatka za vodećim CSKA - 2:2 (2:1).

Imao je Dinamo dosta dobrih akcija na ovom meču, a jednu takvu u 12. minutu u pogodak je pretvorio Aleksej Jonov, nakon asistencije Kozlova.

Ipak, gosti su se brzo oporavili i odbranu domaćina već u 24. minutu uvatili na spavanju. Aslan Dudijev je odlično umakao svojim pratiocima i na ivici peterca našao Lucenka, koji je uz mnogo sreće našao put do mreže Vladimira Gabulova.

Taj pogodak samo je dodatno motivisao domaće, koji su samo četiri minuta kasnije ponovo došli do vođstva. Ovoga puta pogotkom Matjea Valbuene sa bele tačke, nakon što je Ruslan Nakušev igrao rukom u svom šesnaestercu.

Ipak, iako je izgledalo da Dinamo drži utakmicu i vođstvo pod svojom kontrolom, domaćin ponovo nije uspeo da sačuva stečeno vođstvo. Danilkin je u 81. minutu neoprezno startovao na Lucenka, a sudija Kiril Levnikov još jednom sasvim opravdano pokazao na kreč. Rezervista Donald je bio siguran, pa je Mordovija uzdignutog čela otputovala za Saransk.

U poslednjoj subotnjoj utakmici Terek i Kubanj odigrali su nerešeno (1:1) i tako pokupili prve bodove u novoj sezoni. Terek je poveo pogotkom Gonzaleza Piriza u 32. minutu, da bi Lorenco Melgareho u 53. minutu postavio i konačni rezultat utkamice.

RUSIJA – PREMIJER LIGA, drugo kolo:

Petak:
Krila Sovjetov – CSKA Moskva 0:2 (0:0)
/Tošić 64, Natho 71pen/

Subota
Ufa – Rostov 1:2 (0:0)
/Zinčenko 78 - Bjung So 46, Bastos 87/

Dinamo Moskva – Mordovija 2:2 (2:1)
/Jonov 12, Valbuena 28pen - Lucenko 24, Donald 82pen/

Terek – Kuban 1:1 (1:0)
/Piriz 32 - Melgareho 53/

Nedelja:
12.30 Ural – Zenit
16.00 Rubin – Amkar
19.00 Krasnodar – Spartak

Ponedeljak:
19.00 Anži - Lokomotiva

Komentari / 0

Ostavite komentar