Fedeks: U Riju bih mogao uraditi nešto nevjerovatno!

Drugi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da bi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru mogao da napravi nešto neverovatno.

Tenis 24.07.2015 | 13:20
Fedeks: U Riju bih mogao uraditi nešto nevjerovatno!

Federeru, koji je tokom karijere osvojio 17 Gren slem turnira, Dejvis kup i zlato u dublu na OI sa Stanom Vavrinkom, nedostaje samo najsjajnije odličje u singlu koje mu je izmicalo proteklih godina.

Švajcarac je do sada igrao na četiri olimpijska turnira i najbliži prvom mestu bio je 2012. u Londonu, kada je morao da se zadovolji srebrom posle poraza od Endija Marija u finalu.

„Olimpijske igre 2016. godine u Riju će biti divne. Prvi put sam igrao u Sidneju gde sam ispustio bronzu, ali sam upoznao sadašnju suprugu. Dobro, tada mi je bila devojka. Nosio sam zastavu u Atini 2004, kao i u Pekingu četiri godine kasnije, na moj rođendan. Tada sam osvojio zlatnu medalju u dublu“, rekao je Federer.

On je istakao da će i ovoga puta imati šansu za nedosanjani san.

„Godine 2012. sam stigao do finala i osvojio srebrnu medalju. Zašto onda ne bi igrao na još jednim Olimpijskim igrama i uradio nešto neverovatno? Svaki put kada sam igrao na olimpijskom turniru nešto se desilo, tako da jedva čekam da dođe to vreme“, dodao je Federer.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru na programu su od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar