LE: Željo pred revanš - pametnom igrom do prolaska!

Na stadionu "Koševo" od 18 časova biće odigran revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem Željezničar protiv Ferencvaroša brani gol prednosti iz prvog meča u Mađarskoj.

Fudbal 23.07.2015 | 13:20
LE: Željo pred revanš - pametnom igrom do prolaska!

Herojska pobjeda fudbalera Željezničara u prvom meču od 1:0, dala je krila timu Milomira Odovića, koji će večeras od 18 časova na stadionu "Koševo", u revanšu, pokušati ostvariti plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Odović je uoči prvog duela u Mađarskoj najavljivao da je Ferencvaroš favorit, kvalitetnija ekipa, ali uprkos brojnim prilikama, Mađari u prvih 90 minuta nisu uspjeli postići pogodak, što je u finišu susreta kaznio Dženis Beganović i plavima donio veliki trijumf.

Međutim, šef stručnog štaba tima sa "Grbavice" je oprezan i naglašava da ništa još nije gotovo.

"Stvari su prilično jasne i ne treba puno pričati iako je to sastavni dio mog posla. Mi smo jednom odličnom utakmicom u Budimpešti slavili protiv jednog protivnika koji će i u revanšu biti jako opasan. Oni su iskusna ekipa koja ima visoke ambicije i u ovoj utakmici. Sada kada smo stvorili objektivne šanse da prođemo dalje moramo biti pametni", istakao je Odović na sinoćnoj konferenciji za novinare i dodao:

"S obzirom da igramo pred našim navijačima sigurno da će stvari biti dosta drugačije. Nadam se da ćemo uz maksimalan angažman imati svoje šanse u revanš susretu".

Defanzivac plavih Aleksandar Kosorić nada se prolazu svog tima u treće kolo, gdje ih čeka Standard iz Liježa.

"Što se tiče nas igrača, atmosfera je sigurno dobra. Imamo taj pozitivan rezultat koji nam je dao pozitivnu energiju. Svi smo svjesni da igramo sa ozbiljnim protivnikom i da će revanš biti još teži. Sa šefom smo radili na otklanjanju grešaka iz prve utakmice, nadam se da će to biti dobro i da ćemo uspjeti da ponovimo dobru utakmicu", poručio je Kosorić.

Odović za revanš može računati na sve igrače, koji su sinoć na "Koševu" odradili posljednji trening uoči duela protiv Ferencvaroši.

Komentari / 0

Ostavite komentar