LŠ: Dila Gori - Partizan od 14:30!

Crno-beli posle prespavane noći u Tbilisiju putuju 80 kilometara do poprišta revanša drugog pretkola Lige šampiona.

Fudbal 21.07.2015 | 12:00
LŠ: Dila Gori - Partizan od 14:30!

Fudbaleri Partizana su posle prve utakmice i "bunkera" Dile Gori izjavili kako će im u revanšu biti lakše da ugroze gol protivnika, jer će prvak Gruzije morati da se "otvori" u želji da anulira beogradskih 1:0.

Da li će zaista biti tako, videćemo u utorak od 14.30 časova po centralnoevropskom vremenu (16.30 po lokalnom), kada u Goriju počne revanš susret drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Podsetimo, pre svega, šta je ulog.

Pobednik ide u treće, pretposlednje kolo kvalifikacija, odakle se i u slučaju eliminacije ide dalje - doduše, u manje atraktivno takmičenje, preciznije u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ko u utorak pognute glave napusti teren stadiona Tengiz Burjanadze, skromnog kapaciteta od 5.000 mesta, taj se oprostio od Evrope bar do leta 2016.

"Nosimo pozitivan rezultat iz Beograda i bilo bi značajno da postignemo gol, čime bismo puno olakšali posao", rekao je Zoran Milinković na pres konferenciji u Tbilisiju.

"Očekujemo drugačiji pristup Dile u odnosu na prvi duel, da nas napadne kako bi unela neizvesnost. U Beogradu nismo od njih videli mnogo i zato moramo da budemo oprezni".

Trener crno-belih najavio je napadačku igru, za prolaz u treće pretkolo, kao međukorak do mesta u grupnoj fazi.

"Partizan ima ambicije da se plasira u Ligu šampiona. To je naša velika želja, put nije lak, ali učinićemo sve da dođemo do cilja".

Lokalne novinare interesovalo je zašto Partizan nije iz Tbilisija odmah produžio za Gori, koji je udaljen 80 kilometara, već će tamo stići direktno na utakmicu.

"Juče rano jutros smo krenuli iz Beograda. Dugo smo putovali i želeli smo da ostanemo u Tbilisiju, jer bi nas dodatni put do Gorija izmorio. Nismo hteli da sve vreme budemo u putu", odgovorio je Milinković i dodao:

"Čuli smo da je teren Dile veoma dobar i verujem da nećemo imati problem da mu se prilagodimo".

Na konferenciji za novinare i bio je i štoper Gregor Balažic.

"Partizan uvek igra na pobedu, bez obzira na ime protivnika. Želimo da sačuvamo našu mrežu, ali i da damo gol. Mislim da trijumf neće izostati, iako poštujemo Dilu Gori".

Uobičajeni trening, veče pred utakmicu, crno-beli su odradili na pomoćnom terenu Olimpika iz Tbilisija.

TRADICIJA

Partizan je i prethodnih sedam godina igrao kvalifikacije za Ligu šampiona (prošle godine zbog suspenzije tadašnjeg prvaka Crvene zvezde) i u drugom pretkolu ima skor 7/7.

Većih problema imao je samo 2013. protiv jermenskog Širaka, kada je bilo 1:1 u gostima i 0:0 u Humskoj.

Pobeđivao je Inter Baku, Ril, Pjunik, Škendiju, Valetu i HB Toršavn.

Za Partizan bi i danas trebalo da igraju: Živko Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, Nemanja Petrović - Jevtović, Brašanac, Babović - Andrija Živković, Oumaru, Božinov.

Ta ekipa imaće zadatak da poboljša skor kluba u Evropi (trenutni odnos pobeda i poraza 97:99, uz 56 nerešenih ishoda), ali i da se izbori sa lošom tradicijom koja u takmičenjima pod okriljem UEFA progoni crno-bele. Naime, rezultat 1:0 u prvom meču nokaut faze (bilo Kupa/Lige šampiona, UEFA kupa/Lige Evrope ili njihovih kvalifikacionih faza) jedan je od najmalerozinijih u istoriji kluba, s obzirom da se do sada samo jednom ispostavio dovoljnim za plasman u narednu rundu. Bilo je to leta 2005, kad je Obijora Odita pogodio u protiv Šerifa u Humskoj, da bi sedam dana kasnije nigersijski napadač bio precizan i u Tiraspolju i ekipu tadašnjeg trenera Vladimira Vermezović odveo na megdan Artmediji (dvaput 0:0, Slovaci slavili na penale).

U preostala četiri slučaja, Partizan je posle 1:0 - interesantno, svaki put ostvarenih na svom stadionu - bivao poražen u revanšu. Gubio je od nemačkog Kelna (1:5, 1974), tada zagrebačke Kroacije, danas Dinama (0:5, 1997), bečkog Rapida (1:5, 2001) i švajcarskog Tuna (0:3, 2013).

Komentari / 0

Ostavite komentar