Terza odgovorio: Ovo je pripremljen plan FSS-a i Partizana!

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da su izjave predsednika FSS Tomislava Karadžića i komesara za bezbednost Milivoja Mirkova „iz iste kuhinje“.

Fudbal 20.07.2015 | 15:20
Terza odgovorio: Ovo je pripremljen plan FSS-a i Partizana!

Mirkov je u nedelju nakon pobede Crvene zvezde protiv OFK Beograda od 6:2 najavio da će sporovesti istragu zbog navodnog nameštanja i da je o tome obaveštena i UEFA.

„Odlučili smos e za konferenciju zbog raznih medijskih spekulacija i izjava generala Mirkova i Karadžića, imali smo zaključak da se i Mirkov, koji ima slične ispade kao i Karadžić, suzdrže komentara dok ne budu imali dokaze. Ali, oni to nisu ispoštovali, već su izleteli sa pripremljenim scenarijom za medijski nastup posle utakmice sa dva cilja. Da se diskredituje Crvena zvezda i da se ona stavi pod lupu medija. Ali i da se napravi negativna energija prema Crvenoj zvezdi pred izbore u FSS u septembru“, rekao je Terzić i dodao:

„Samo dva dana posle sastanka krenula je sprega kuhinje FSS i Partizana. Predvođena izjavama Mirkova i Karadžića, koji je navodno zatražio hitnu istragu, dosoljenu izjavom direktora RTS Vučelića u vreme Slobe. Nije im bilo čudno što je Partizan dao tri gola za 15 minuta, ali je čudno da Zvezda to uradi. Nisam čuo da se general Mirkov oglašavao posle meča sa Metalcem, ekipom čiji je vlasnik istovremenoi bio potpredsednik Partizana i član IO FSS u Karadžićevo vreme. Pozivamo UEFA i Interpol da sprovedu hitnu istragu. Da ne bi general Mirkov na svom tečnom engleskom prenosio svoja saznanja iz UEFA.“

Terzić je takođe odbacio optužbe o klađenju na ovaj meč.

„Pustite me tih priča, nikada u životu nisam ušao u kladionicu niti pričao sa nekim o tome. Pozivam UEFA i čuvenog stručnjaka za softver Karadžića. Neka pokažu taj softver UEFA. Neko je morao da uplati to, da podigne pare. Nemojte Zvezdu vezivati za te čaršijske priče. Tole je spreman na pakt sa đavolom da bi ostao na vlasti. Setite se samo finala Kupa Partizan – Vojvodina kada je Vojvodina povukla tim. A on da bi izbegao zvižduke i gađanje jajima dodelio im naredno finale Kupa kako bi izbegao blamažu pred Platinijem kada je ovaj bio u poseti.“

Potom se Terzić osvrnuo i na izjavu Milorada Vučelića.

„Vučelić priča o kriminalu? Pa on ne zna ni koliko je igrača na terenu. A svi znamo šta je radio 90-ih, a šta radi sada. On kaže neće kontakt. Ja ga pozivam da se nađemo i da kažemo sve jedni pred drugima u oči. Pred zatvorenim vratima ili pred vama medijima.“

On je istakao da nema problem sa istragom, ali da ona mora da bude proširena na poslednjih osam sezone.

„Zvezda je zbog sprege Karadžića i Partizana dužna 50 miliona. Prošle godine su nas iz FSS uveravali da ćemo da dobijemo licencu, a onda šok i oduzimanje licence. Partizan dominira šest godina, a bod u Evropi ne može da uzme. Cela demagogija je prepisana iz KK Partizan. Spremni smo za svaku istragu, ali zahtevamo kompletnu istragu za osam sezone unazad. Ti šampionati su Zvezdu doveli na rub bankrota. Čestitiji smo od Partizana i od Karadžića i od Vučelića", rekao je Terzić i dodao da su predstavnici Interpola i UEFA već pozvani.

Njemu se nisu svideli ni natpisi "svih medija", koji su, kako je rekao, ili napisali da je utakmica bila nameštena ili su bili "izuzetno provokativni". On je dodao da "nikad nije video četiri čudnija gola" nego na utakmici u kojoj je Čukarički pobedio Vojvodinu i da bi "imao sumnju" da ne poznaje čelnike ta dva kluba.

Terzić je naveo da ima "legitimno pravo" da veruje da će Zvezda ostvariti cilj i da može svim strukturama u klubu da naredi da ostvare sve za postavljen cilj.

Komentari / 0

Ostavite komentar