Okršaj Kju Kluks Klana i Crnih pantera

Rasne tenzije se ne smiruju u američkoj državi Južna Karolina, a teško da će se i smiriti posle jučerašnjeg okršaja pripadnika Kju Kluks Klana i Crnih pantera.

Svijet 19.07.2015 | 10:54
Okršaj Kju Kluks Klana i Crnih pantera

Dva protesta su bila zakazana ispred zgrade državnog parlamenta u prestonici Kolumbiji, tokom kojih je varničilo na sve strane.

Afroamerikanci, predvođeni Crnim panterima, prvi su održali skup, koji je protekao mirno, a onda su se pojavili beli rasisti organizovani u čuvenu grupu Kju Kluks Klan, okićeni zastavama Konfederacije iz građanskog rata.

Odmah su nastale tenzije, bilo je pljuvanja, guranja, pomalo udaranja, čak i jedno potezanje noža.

Od 2.000 učesnika dva protesta, policija je uhapsila pet osoba.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

radnik i borac vrs

19.07.2015 09:11

SAMO NAPRIJED U GRADJANSKI RAT i mi cemo poslati snage prvo u pomoc crncima a onda kobajagi snage miroljubive samo da znate ameri nismo vas zaboravili i vi ste nama valjali !?

ODGOVORITE
Name

lolo

19.07.2015 09:24

Imamo i mi svoje probleme a ne samo SAD. Medjutim, bez obzira na naše probleme, Bosna i Hercegovina bi trebala skupiti snagu i uputiti svoje predstavnike u taj region da uspostave mir i "order". Razjedinjene države Balkana bi možda čak trebale ponuditi tamo svog visokog predstavnika. Mogli bi im poslati i Aleksandra Vučića, on će uzdignute glave prošetati izmedju te dvije horde dok oni budu pljuvali jedni na druge. Zbog velikih suša i visokih temperatura, ponestaće im goriva odnosno pljuvačke tako da će visoki predstavnik izvršiti misiju a ostati neozlijedjen i vrlo malo ispljuvan. Nije strašno koliku platu prima i za koji cilj se žrtvuje.

ODGOVORITE
Name

Veteran.

19.07.2015 09:49

Kad nemaju vani posla onda se međusobno tuku. Možda bi ih smirio beli prah.

ODGOVORITE
Name

Igrom slucajA

19.07.2015 12:07

Upoznala sam u Holandiji staru agnticu FBI kojoj je bila duznost infiltracija u Crne Pantere u USA. Mislim da oni imaju probleme u vlastitim redovima i zasigurno nije tim KKK lako ma kako i oni izgledaju opaki.

ODGOVORITE
Name

Replika

19.07.2015 20:39

Taj Kju kluks klan je najveće moguće smeće.

ODGOVORITE
Name

nestašica

20.07.2015 05:57

Podijelili svu demokratiju po svijetu , njima ništa nije ostalo !

ODGOVORITE