Skupština Zvezde: Smanjićemo dug do kraja godine!

U Zvezdi ništa ne ide lako i bez problema, pa čak ni kvorum za Skupštinu kluba nije bilo lako sakupiti, na kraju je održana i bilo je reči o konverziji zemljišta, ispadanju iz Evrope, dugovima i napadu na titulu, a saopšteno je i da je Gasprom uvećao sponzorstvo za milion evra.

Fudbal 18.07.2015 | 16:20
Skupština Zvezde: Smanjićemo dug do kraja godine!

Na subotnjoj sednici od 146 članova skupštine prisutno je bilo svega 65. Na sreću deset članova koji nisu mogli da dođu, je uspelo da obezbedi ovlašćenja drugim članovima da mogu da glasaju umesto njih pa je većina ipak sastavljena.

Na skupštini su bili prisutni predstavnici veterana, zaposlenih i navijača, a najviše je nedostajalo onih koji su direktno birani u skupštinu. Odmori, vrućina ili nešto treće ih je omelo da iskoriste svoje pravo i glasaju o radu kluba u prošloj sezoni.

Članovima skupštine se prvo obratio Stefan Pantović, zamenik generalnog direktora kluba.

- Iako su prikazani gubici preko sedam miliona evra, realni gubici su oko 1,7 miliona evra koji bi bili rešeni da nije izostalo učešće u Evropi i bolja prodaja igrača. Ipak, Na dan 1. juna dužni smo 41.134.000 evra, a projekcija je da do kraja godine dugujemo 39 miliona evra - rekao je Pantović.

Potom se Skupštini obratio i Branimir Ševčuk, predsednik nadzornog odbora, koji praktično jednom nedeljno razmatra poslovanje uprave Zvezde.

- Nadzorni odbor skreće pažnju Upravnom odboru da se prilikom dovođenja igrača izuzetno pazi na finasijski aspekt dovođenja igrača, odnosno da sve bude zasnovano na realnim mogućnostima kako opet klub ne bi zapao u probleme koje je imao prošle godine. Takođe da se o svakom igraču napravi dokumentacija kako bi uprava mogla da donosi preciznije odluke o igračima koje angažuje. Imamo još primedbi oko konverzije zemljišta i još nekih detalja poslovanja. Iako nemamo potrebu da hvalimo ovu upravu možemo da konstatujemo da je ova uprava značajno bolja u odnosu na prethodne - rekao je Ševčuk.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović je potom izneo planove kluba za ovu sezonu.

- Moja odgovornost je što energiju uprave nisam više usmerio ka formiranju jačeg tima. Sada je osnovni prioritet osvajanje titule, jačanje omladinske škole i plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja u sezoni 2016/2017. godine - rekao je Mijailović.

Generalni direktor Zvezdan Terzić je želeo da istakne jednu stvar.

- Promenjena je struktura duga a to mnogo znači. Zvezdin račun je deblokiran, dug smanjen na 41 milion i igrači nas više ne tuže. Pritom nismo uzeli ni jedan kredit i onima koji će doći ne ostavljamo problem. Međutim znam da navijače zanima sportski rezultat i na to moramo biti potpuno fokusirani u narednom periodu. Znam da je zvezdaška javnost htela titulu i prošle sezone ali smo bili u raskoraku između želja i mogućnosti. Ali sada nemamo prostora za bilo kakav alibi, titula se mora osvojiti - rekao je Terzić.

Potom se osvrnuo i na ispadanje iz Evrope.

- Bez obzira na brojne i realne razloge za opravdanje, Zvezda više nikada ne sme da ispadne od kazahtanske ekipe. Ali poručujem navijačima da to nije realna slika ovog tima Zvezde i da pruže podršku treneru Božoviću i igračima. Na kraju želim da se puno zahvalim Gaspromu koji je povećao iznos sponzorstva našem klubu prošle nedelje za milion evra na godišnjem nivou - rekao je Terzić.

Džajić: Platio sam ceh i neću više da ga plaćam

Počasni predsednik Dragan Džajić je imao šta da kaže.

- Nemojte da ostavljamo neki trag da je prošla uprava pravila dug. Ako je neko platio dug tome, platio sam ja, ali ne želim više da ga plaćam. Klub se tada nije zadužio, a osvojena je i titula. Podržavam ovu upravu, ali morao sam ovo da kažem da se ne bi stvorio pogrešan utisak.

Gasprom daje 4,5 miliona godišnje

U aprilu je potpisan ugovor na tri godine po kom će Zvezda prihodovati 4,5 miliona evra godišnje, ali je taj iznos povećan za milion po sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar