Sud: "Farmland" Nova Topola ne ide u stečaj!

Okružni privredni sud Banjaluka donio je rješenje kojim se kao neosnovan odbija prijedlog Fabrike stočne hrane Nova Topola - u stečaju, koja je tražila otvaranje stečajnog postupka u firmi "Farmland" Nova Topola.

Republika Srpska 16.07.2015 | 11:46
Sud: "Farmland" Nova Topola ne ide u stečaj!

Kako su kazali u ovom sudu, strana u postupku koja nije zadovoljna odlukom ima pravo na žalbu u roku od osam dana od dana prijema ovog rješenja, o čemu dalje odlučuje Viši privredni sud u Banjaluci.

Inače, Fabrika stočne hrane Nova Topola - u stečaju, zatražila je otvaranje stečaja jer im "Farmland", navodno, duguje 695.827 maraka po osnovu solidarne odgovornosti za obaveze prema povjeriocima pravnog prednika PIK "Mladen Stojanović" Nova Topola, te da to ne mogu naplatiti zbog platežne nesposobnosti "Farmlanda".

Međutim, Savo Ševaljević, koji je imenovan za privremenog stečajnog upravnika, u svom izvještaju je odmah konstatovao da nema uslova za otvaranje stečaja u ovoj firmi, koja nije insolventna i nije joj blokiran račun, te da predlagač ima potraživanje koje nije uopšte regulisano.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

inženjer

16.07.2015 09:55

Imamo vrlo iskusne stečajne upravnika. Proveli su stečaj u više od hiljadu firmi do sad.

ODGOVORITE
Name

Bond

16.07.2015 15:04

A Bobar banka ti je bila za likvidaciju? E Savo, Savo...nemas ti jadan pojma...

ODGOVORITE