Novak vs Rodžer: Da li je to bio najbolji taj-brejk u istoriji?

Prošlo je već dosta od velike pobede Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom, a utisci se i dalje sumiraju.

Tenis 16.07.2015 | 15:40
Novak vs Rodžer: Da li je to bio najbolji taj-brejk u istoriji?

Đoković je još jednom pokazao da je najbolji igrač sveta, pobedivši Federera u sjajnom finalu rezultatom 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3.

Taj meč obeležio je izuzetno kvalitetan tenis, ali i dramatičan taj brejk drugog seta koji je trajao 15 minuta i u kojem je Švajcarac spasao čak sedam set lopti.

Dodatni gem drugog seta počeo je trima mini brejkovima – Đoković je pogrešno procenio loptu, ali je onda dobio dva poena na servis protivnika. Novak je odlično odservirao, pre nego što je viđena još jedna razmena brejkova.

Srbin je na pauzu otišao sa prednošću od 4:2, a onda forhendima stigao do tri set lopte (6:3). Prvu je Federer spasao servisom, a drugu posle iscrpljujućeg poena u kojem je napadima forhendom iznudio grešku rivala.

Treću je Đoković imao na svoj servis – odlično je odservirao i imao maltene zicer na mreži, ali je Švacarac pogodio stranu u koju će ići napad i pasingom izjednačio na 6:6. Novak je sigurno odesrvirao u sledećem poenu, a Federer pogodio nestvaran drugi servis na petoj set lopti i volej udarcem izjednačio.

Izborio se za svoju prvu, ali nije imao hrabrosti da je realizuje. To je Novak iskoristio, novim riternom izborio sedmu set loptu. Međutim, njegov forhend završio je nekoliko centimetara u autu, a Federer je sjajnim riternom došao do svoje druge. Promašio je prvi servis – to ga nije omelo da izađe na mrežu i odigra dva teška voleja za 12:10 u taj brejku i 1-1 u setovima.

Đoković je i pored izgubljenog seta uspeo da se vrati i osvoji naredna dva, došavši tako do trećeg Vimbldona i devete Gren slem titule.

Organizatori turnira u Londonu navode da je to možda i najbolji taj brejk u istoriji turnira – kakvo je Vaše mišljenje?

Komentari / 0

Ostavite komentar