Rusi konačno dali otkaz Kapelu!

Rusi odlučili da raskinu ugovor sa Italijanom.

Fudbal 15.07.2015 | 18:20
Rusi konačno dali otkaz Kapelu!

Fabio Kapelo više nije selektor Rusije!

Imajući u vidu rezultate koje ta reprezentacija beleži u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, ova vest i ne zvuči iznenađujuće, međutim, u euforiji plasmana na Svetsko prvenstvo 2014, Rusi su produžili ugovor sa italijanskim trenerom do završetka Mundijala 2018, koji će se održati u njihovoj zemlji, tako da će sada morati skupo da plate prekid saradnje.

Po informacijama do kojih je došla agencija R-Sport, FS Rusije i Kapelo dogovorili su da odšteta iznosi 10,5 miliona funti!

"Fudbalski savez Rusije i selektor nacionalnog tima Fabio Kapelo postigli su dogovor o sporazumnom raskidu ugovora", navodi se u saopštenju Saveza (RFU).

Kapelo je "baćuške" preuzeo u julu 2012. i sa prvog mesta u kvalifikacionoj grupi odveo ih na Svetsko prvenstvo u Brazilu. Tamo, međutim, nisu ispunjena očekivanja pošto je Rusija eliminisana već u grupnoj fazi (samo dva boda u mečevima sa Belgijom, Alžirom i Južnom Korejom).

Loši rezultati nastavljeni su i u kvalifikacijama za EURO 2016. u Francuskoj, pošto ekipa trenutno ima osam bodova iz šest utakmica, što je četiri manje od Švedske, a čak osam od vodeće Austrije.

Odluka o smeni, uprkos produžetku ugovora potpisanom u januaru 2014, koji je trebalo da traje do kraja Svetskog prvenstva u Rusiji 2018, počela je da se razmatra pre mesec dana, posle poraza od Austrije u Moskvi (0:1).

Komentari / 0

Ostavite komentar