Zvezda se oprostila od Gorana Gogića...

Nezadrživom tugom, suzama i nevericom Crvena zvezda se oprostila od Gorana Gogića. Nije bilo pravih reči da se opiše koliko je sve pogodila tragična Goranova smrt.

Fudbal 15.07.2015 | 12:20
Zvezda se oprostila od Gorana Gogića...

U punom medija centru Marakane, svi su plakali. Tuga Goranove majke i porodice je sve potresla do srži.

- Niko nije mogao ni da zamisli da će se od tebe opraštati na ovakav način. Mislili smo da ćemo još dugo deliti radosti i tuge naše Zvezde. Voleo si mnogo Zvezdu i svi u Zvezdi su tebe mnogo voleli. Svima si bio omiljen... Prerano si otišao. Neka ti je večna slava i hvala - jedva govoreći, kroz suze je rekao predsednik Zvezde Svetozar Mijailović.

Posle njega od Gorana se glasom punim tuge oprostio njegov saigrač i u Jagodini i cimer u Zvezdi Predrag Rajković.

- Voljeni moj Gogo, trebalo bi sada da se od tebe oprostim, a meni se ne oprašta. Trebalo bi nešto da kažem, a meni se samo ćuti. Trebalo bi da pogledam tvoju sliku, a ja bih da te zagrlim... Rekoše mi "ti si kapiten, ti si sa njim igrao, ti ćeš se u time saigrača i svlačionice obratiti". A ja, ja bih sa tobom na teren, da osvojimo još jednu titulu za našu Zvezdu... Neću ni reč reći o tome kakav si bio čovek i igrač, to svi znaju. Neću da kvarim pričajući o tome, suvišno je. Neću ni da pričam o tome koliko si voleo ove naše boje, ovu našu Marakanu. Koliko si srećan i ushićen bio kad smo zajedno kretali iz Jagodine. Ti da se vratiš, a ja da se uverim zašto mi toliko pričaš o Crvenoj zvezdi. Gde su razlozi tvoje ljubavi prema njoj... Sad mi je sve jasno. Hvala ti što si mi obogatio život i karijeru. Što si mi pokazao kako izgleda dobar i častan čovek. Vaspitavaću decu da liče makar malo na Gorana Gogića, i nikada te, nikada, neću zaboraviti. Živećeš dok živim ja, dok živi tvoja porodica i svi tvoji prijatelji, a ima ih, minimum četiri miliona... Neka ti je večna slava - suzama se od omiljenog saigrača oprostio Zvezdin kapiten.

Snage za dalje opraštanje nije bilo... Jecaji su govorili mnogo više. Tuga svih prisutnih je rekla sve. Gorana će imati ko da pamti...

Sahrana Gorana Gogića će biti u Kuli, ali još nije poznat tačan termin jer se ne zna kada će telo stići u Srbiju.

A na Marakani će večno živeti. Goran Gogić, Zvezdin šampion, Zvezdin delija...

Komentari / 0

Ostavite komentar