DK: Šta je dočekalo srpske tenisere u Argentini?!

Hladnoća, sajamska hala, loše osvetljenje...! Bez šampiona Vimbldona Novaka Đokovića, teniska reprezentacija Srbije predstojećeg vikenda izlazi na megdan Argentini u meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa, a u Buenos Ajresu je bio prilično neprijatan doček.

Tenis 15.07.2015 | 11:40
DK: Šta je dočekalo srpske tenisere u Argentini?!

Sa jedne strane je temperatura u gradu svega 13 stepeni, a kako stvari stoje selektor Bogdan Obradović i članovi naše ekspedicije nisu najzadovoljniji ni uslovima u dvorani “Tehnopolis” u kojoj će se od 17. do 19. jula igrati meč za prolaz u polufinale Svetske grupe.

"U pitanju je sajamska hala, poprilično smo bili iznenađeni kada smo videli gde će se igrati. Trebalo je da dočekaju šampionski tim, ali sve mi nekako deluje improvizovano. Soba za masažu je napravljena od sajamskih materijala", rekao je Obradović.

Naša ekspedicija je gotovo kompletna. Stigli su Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Dušan Lajović, videćemo kakve će biti njihove reakcije na teren.

"Krećemo punom parom, probaćemo kakav je teren, videti definitivno kakvi su uslovi za igru. Eventualno zatražićemo da se izvrše određene korekcije terena ako bude bilo potrebno i naročito osvetljenje koje je loše", dodao je Obradović.

Prema Obradoviću, problem može biti hladnoća, u sali nema reflektora, a unutra je svega desetak stepeni. Viktor Troicki posle odlične serije rezultata na travnatoj podlozi, sada će morati da se prilagodi na šljaku, na kojoj će se meč igrati.

"Uzbuđeni smo pred meč, prvi put smo kao ekipa u Argentini. Očekujem veoma neizvestan duel. Čekamo još Filipa Krajinovića i Nenada Zimonjića da budemo u punom sastavu", poručio je Troicki posle puta koji je trajao 20 sati.

Dušan Lajović ističe da uslovi za igru neće biti idealni.

"Za sada je vrlo hladno, to je nešto na šta nismo navikli ovde u Južnoj Americi. Nismo umorni iako je put bio dug i naporan. Nadam se da će na kraju sve biti u redu", rekao je Lajović.

Komentari / 0

Ostavite komentar