Federer: Vratiću se ja vrlo brzo!

Drugi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da mu neće biti potrebno mnogo vremena da se psihički vrati posle poraza od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

Tenis 15.07.2015 | 11:00
Federer: Vratiću se ja vrlo brzo!

Đoković je u izuzetno kvalitetnom finalu savladao Federera rezultatom 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3 i tako došao do trećeg trofeja na terenima Ol Ingland Klaba.

On je tako u drugom uzastopnom finalu Vimbldona nadigrao Švajcarca.

“Veoma brzo ću se vratiti psihički – i dalje mislim da sam imao sjajan turnir. Možete imati odlične turnire, iako ih ne osvojite na kraju. Pobedio sam šest mečeva, jedan izgubio. To je veoma dobar odnos. Ostao sam praznih ruku, za mene pehar koji dobija onaj koji je izgubio nije isti kao i za pobednika. Mislim da to svi znaju. Srećom, pobeđivao sam ovde u prošlosti i ne moram ništa da jurim”, rekao je Federer.

Poslednjih godina momak iz Bazela nije imao uspeha na Gren slemovima – poslednju titulu osvojio je 2012. upravo na Vimbldonu.

“Bilo bi lepše da sam jednom osvojio, ali, u isto vreme, izgubio sam od najboljeg na svetu. To je momak od kojeg možete izgubiti. Ne želim to da prihvatim i kažem da je normalno – nije. Pobedio sam ga nekoliko puta i jedan sam od igrača koji protiv njega ima šanse. Isto je i sa Vavrinkom koji je jedan od retkih koji može da naudi Novaku”, dodao je Federer.

Komentari / 0

Ostavite komentar