Video - Ludnica u Istanbulu: Stigao Van Persi!

Holandski fudbaler Robin Van Persi doputovao je u nedelju u Istanbul da bi prešao u Fenerbahče, a na aerodromu mu je priređen svečani doček.

Fudbal 13.07.2015 | 10:40
Video - Ludnica u Istanbulu: Stigao Van Persi!

Stotine navijača Fenerbahčea dočekalo je Robina van Persija na aerodrom Sabiha Gokčen u Istanbulu, na koji je doleteo privatnim avionom u nedelju.

Navijači su bili obučeni u žuto-plave boje kluba, i oni su bučno skandirali i pevali igraču koji je doputovao sa suprugom i njihovo dvoje dece. Nedugo potom sve je bilo pokriveno dimom posle zapaljenih baklji.

Njegov dolazak direktno je pratila klupska televizija, a gledaoci su mogli da vide sve – od sletanja aviona do pasoške kontrole.

"Mnogo toga sam video u svojoj karijeri, ali ovako nešto nisam. Nadam se da ću vas usrećiti...počastvovan sam", rekao je Van Persi.

Pre nego što je poleteo iz Mančestera, gde je igrao za Junajted, na društvenim mrežama okačio je svoju fotografiju sa Fenerovim šalom.

Predsednik Fenerbahčea Aziz Jildirim rekao je u subotu da je transfer Van Persija "gotova stvar", a mediji prenose da će se ceremonije potpisivanja ugovora održati u ponedeljak.

Fenerbahče je prošlu sezonu završio na drugom mestu, iza gradskog rivala Galatasaraja. Ove sezone je počeo da troši mnogo na pojačanja, sa željom da osvoji domaću titulu i uradi nešto više u Evropi.

Klub je već doveo Nanija i Simona Kjera, a za trenera je postavljen Vitor Pereira.

Van Persi ima 31 godinu, a za tri sezone u Mančester junajtedu odigrao je 105 utakmica i postigao 58 golova.

Prošle sezone je imao velikih problema sa povredom ligamenta članka, ali i sa trenerom Lujom van Galom.

Komentari / 0

Ostavite komentar