Rodžer: Novak će biti među najboljima u istoriji!

Drugi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da će Novak Đoković na kraju karijere biti jedan od najboljih igrača u istoriji ‘belog sporta’.

Tenis 13.07.2015 | 11:00
Rodžer: Novak će biti među najboljima u istoriji!

Đoković je u izuzetno kvalitetnom finalu savladao Federera rezultatom 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3 i tako došao do trećeg trofeja na terenima Ol Ingland Klaba.

To je Novaku deveta Gren slem titula, čime se popeo na osmo mesto večne liste.

“Napreduje – ne znamo definitivno ko je šta i sve te stvari, ali on definitivno postavlja svoje ime visoko. Osvojio je toliko titula na različitim ‘Slemovima’. Takođe, ima dug niz na prvom, drugom ili trećem mestu. I tada je mnogo osvajao. Za njega je ključno što se ne povređuje. Biće jedan od najboljih u istoriji. Gde tačno? Moraćemo da sačekamo da vidimo jer sam siguran da ima još mnogo godina ispred sebe”, rekao je Federer.

Sedmostruki šampion Vimbldona ima sjajnu podršku u Londonu kada god se pojavi.

“To je sjajno, publika je ogroman deo sporta gde god da odete. Imati toliko navijača širom sveta, a posebno ovde na Vimbldonu koji je ‘Sveti gral’ je predivno. Moram reći da to za mene toliko znači, skoro kao pobede jer sam ovde mnogo, mnogo vremena. Igrao sam na spoljnim terenima, a poslednjih godina i na najvećim terenima. Sjajno je što su svi uključeni, što svi cene da putujete za njih. Takođe, ja cenim što oni dolaze da nas gledaju. Danas je bila sjajna atmosfera, mnogo je bolje za nas igrače i navijače širom sveta. Veoma sam zahvalan jer je to veliki deo sporta”, dodao je Rodžer.

On se potom osvrnuo i na sam finalni meč.

“Očekivao sam težak meč danas i mislio sam da mogu da izađem kao pobednik, ali sam uvek skroman jer znam koliko će teško biti. Pokazao sam to danas na terenu, koliko sam blizu. Iako je na kraju izgledalo kao rutina, mislim da to nije bio slučaj”, zaključio je Federer.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

oslo

13.07.2015 09:05

BRAVO SRBINE NO1E

ODGOVORITE