Bobi: I ono što znam – ne smijem da kažem!

Centar reprezentacije Srbije Boban Marjanović kaže za Sport da još ništa nije potpisao sa San Antonio Sparsima, kao i da jedva čeka Evropsko prvenstvo.

Košarka 12.07.2015 | 16:20
Bobi: I ono što znam – ne smijem da kažem!

"Ne mogu ništa da pričam o tome, jer još nisam potpisao... Čim stavim paraf, javiću vam. San Antonio je veliki klub, ima vrhunskog trenera i fenomenalan tim, bilo bi lepo. NBA je moj dečački san i želja, svaki igrač teži ka njoj. Ali, ne mogu sada o tome, sve druge teme su otvorene", kaže Marjanović za Sport.

Sve je krenulo od zagonetnog tvita menadžera bivšeg centra Crvene zvezde – "Od danas kreće velika potraga za džinovskim mamuzama. Gde naći tako veliki broj mamuza", napisao je Bobijev menadžer Miško Ražnatović na svom profilu na Tviteru.

"Da, mislim da mogu da igram u NBA. Ali, i ono što znam, ne smem da kažem", uz smeh nastavlja najbolji centar Evrope, koji se odmara za obaveze koje mu predstoje sa nacionalnim timom. "Odmor sam iskoristio da sa porodicom odem u Abu Dabi kod kumova. Tamo je stvarno top, neverovatno je lepo. Malo je pretoplo, ali je društvo vrhunsko. Uostalom, išli smo tamo zbog kumova, a ne zbog nekog odmora",

Popularni 'Bobinator' je sa svojih 223 centimetra bio prava 'atrakcija među Arapima.

"Bio sam već tamo, tako da su navikli na mene.... A i ja na njih. Ma, stvarno je bilo super tamo, lepo smo se proveli, obilazio sve po malo. U Abu Dabiju je sve novo i lepo, sve ti zapada za oko, od ogromnih zgrada do luksuznih hotela", kaže on.

U međuvremenu, dok ne ode u Teksas i odazove se selektoru Aleksandru Đorđeviću vreme provodi kod kuće.

"Odmaram kod kuće u mom Boljevcu, punim baterije za pripreme reprezentacije. Jedva čekam da počne, da se okupi nacionalni tim. Pomalo i treniram, da ne bih bio nespreman, da ne ispadnem skroz iz forme", dodaje Marjanović, "Nadam se da će biti među 12 putnika u Berlin. Daću sve od sebe da tu nađem svoje mesto, drago mi je što me je selektor pozvao. Većinu igrača dobro znam, igrali smo zajedno i nadam se da ćemo se sjajno pripremiti za ono što nas očekuje".

Za kraj razgovora, Boban se osvrnuo i na narednu sezonu svog sada već bivšeg kluba, koji će igrati u Evroligi zajedno sa Real Madridom, Fenerbahčeom, Himkijem, minhenskim Bajernom i Strazburom.

"Teška je, kao i prošle sezone, možda i malo teža. Videćemo kakvu će Zvezda ekipu da napravi. Verujem da će se, sa odličnim trenerom Dejanom Radonjićem i uz pomoć najboljih navijača Delija, a zna se da nikom neće biti lako u Pioniru, Zvezda opet plasirati u Top 16. Uostalom, niko nije verovao ni prošle sezone u triplu krunu i Top 16, pa smo uspeli", zaključio je Bobi.

Posle sezone u kojoj je dominirao u elitnom takmičenju, oborivši nekoliko impozantnih rekorda, Bobi bi trebalo da, zajedno sa Timom Dankanom, Lamarkusom Oldridžom, Borisom Dijaom i Dejvidom Vestom, čini jednu od najjačih centarskih linija najjače lige sveta.

Komentari / 0

Ostavite komentar