Kraj jedne ere: Kasiljas i zvanično u Portu!

Fudbalski klub Real Madrid postigao dogovor sa Portom o prelasku golmana i kapitena Ikera Kasiljasa, objavio je trofejni španski klub.

Fudbal 12.07.2015 | 20:40
Kraj jedne ere: Kasiljas i zvanično u Portu!

34-godišnji Kasiljas, jedan od najboljih svetskih čuvara mreže u istoriji, odlazi iz ‘kraljevskog kluba’ u kojem je počeo karijeru, posle punih 16 godina tokom kojih je odigrao ukupno 723 utakmice.

“Real Madrid i Porto su dogovorili transfer Kasiljasa u portugalski klub”, navodi se u saopštenju desetostrukog prvaka Evrope.

Legendarni golman je u dresu Reala osvojio pregršt trofeja – pet titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, dva Kupa kralja, četiri španska Superkupa, dva evropska Superkupa, klupsko Svetsko prvenstvo i Interkontinentalni kup.

Sa nacionalnom reprezentacijom Španije, za koju je branio na čak 162 utakmice, osvojio je titulu svetskog i dve titule evropskog prvaka.

Kasiljas je jedini u istoriji koji je pet puta biran za najboljeg svetskog golmana, jedan put više od legendarnog Đanluiđija Bufona. Takođe, jedini je tu nagradu dobio četiri puta zaredom.

Komentari / 0

Ostavite komentar