Bajern potvrdio – Švajnštajger ide u Junajted!

Auf Wiedersehen Basti! Posle 17 godina u Minhenu, baksuznih 13 u prvom timu, nebrojeno trofeja, došlo je vreme za rastanak.

Fudbal 12.07.2015 | 13:20
Bajern potvrdio – Švajnštajger ide u Junajted!

Dileme više nema – Bastijan Švajnštajger odlazi sa Alijanc arene i seli se na Old Traford! Direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige i zvanično je potvrdio da je bavarski klub sa Mančester junatedom dogovorio transfer 30-godišnjeg veziste. Na Bastijanov lični zahtev.

"Bastijan i ja smo zakazali sastanak još pre no što su počeli odmori. Taj razgovor se juče i održao. Bio je ozbiljan i razgovarali smo iskreno. Bastijan me je informisao da je sredio misli tokom odmora , da želi da okonča karijeru u Bajernu i za kraj karijere proba nešto drugačije, da pronađe drugi izazov", govorio je Rumenige pred više od 70 novinara.

"Zamolio me je da mu uslišimo želju. Žalim mi je, jer je zaslužan za toliko stvari koje smo zajedno uradili. Opet, već 17 godina je sa nama, prošao je sve selekcije, napravio velike stvari, osvojio sve. Pokušali smo da ga ubedimo da ostane, ali razumemo i to što posle 17 godina u jednom klubu čezne za nekim novim iskustvima..."

I onda poenta.

"Zvale su me kolege iz Mančester junajteda. Dogovorili smo transfer. Basiju sam predložio da mu organizujemo oproštajni meč u Minhenu kad bude odlučio da je dosta. Kad god to bilo. A kad se to i desi razgovaraćemo o njegovoj budućnosti. O drugoj karijeri u Bajernu".

Sada ipak rastanak.

"Želimo mu se sve najbolje. Rastajemo se kao prijatelji", kazao je Rumenige, dok je Matijas Zamer samo kratko dodao: "Bastijan je ikona Bajerna, naša legenda".

Komentari / 0

Ostavite komentar