Vojin Mitrović dobio saglasnost!

Odjeljenje za prostorno uređenje grada Banjaluka izrazilo je načelnu saglasnost za preispitivanje važećih planskih riješenja u slučaju „Inicijativa Oktan promet d.o.o. Bijeljina za izmjenom regulacionog plana". Takva načelna saglasnost poslata je u Skupštinu grada. Riječ je o spornom zemljištu Poljoprivredne škole.

Republika Srpska 11.07.2015 | 14:32
Vojin Mitrović dobio saglasnost!

U obrazloženju se navodi da je inicijativa preduzeća „Oktan promet" d.o.o. Bijeljina iz avgusta prošle godine za izmjenu dijela regulacionog plana za prostor Regionalnog centra prihvaćena.

Navodi se da je saglasnost dao gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, a i JP Putevi Republike Srpske. Odjeljenje za prostorno uređenje sa potpisima načelnika Odjeljenja i gradonačelnika predlaže da se Skupština Grada Banjaluka izjasni o podnesenoj inicijativi.

Naredna sjednica gradske skupštine je 23 jula. Inicijativa "Oktan prometa" odnosno vlasnika ovog preduzeća Vojina Mitrovića prema svemu sudeći dobiće podršku banjalučkog parlamenta jer gradonačelnik i lokalni SNSD još uvijek imaju, doduše vrlo nestabilnu, skupštinsku većinu u gradu.

U čitavoj priči riječ je o pet dunuma gradskog građevinskog zemljišta koje se nalazi pored brze ceste Banjaluka- Klašnice.

Vojin Mitrović odnosno "Oktan promet" Bijeljina je zemljište kupio 23.04.2010. godine od Perice Repajića iz Laktaša i plaćeno je nešto preko milion maraka. Ta parcela dio je afere Poljoprivredna škola i predmet je tužbe Grada Banjaluka.

Nakon tužbe grada "Oktan promet" je sklopio predugovor o prodaji zemljišta "Nis petrolu" i u tom predugovoru precizirano je da na zemljištu mora biti dozvoljena gradnja pumpe.

Odjeljenje za prostorno uređenje dalo je saglasnost i na dopunu inicijative "Oktan prometa" iz aprila ove godine u kojoj se traži dozvola gradnje Hotela i autopraone. Prvobitni zahtjevi "Oktan prometa" iz 2012. godine nisu bili prihvaćeni.

Na prethodnim opštim izborima Vojin Mitrović vlasnik "Oktan prometa" bio je kandidat NDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini. Nakon izbora vratio se u SNSD.

Gradska opozicija je u više navrata insistirala da se ne može mijenjati Regulacioni plan na parceli na kojoj nisu riješeni imovinski odnosi i na kojoj postoji tužba grada. Traže posebnu sjednicu o kompletnoj priči Poljoprivredna škola.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Jelaz

11.07.2015 12:40

Sve u skladu sa postizbornim obećanjem.Gura dalje☺.Ali će na kraju i Dodiku on gurnuti,taj uvijek gurne gdje se najmanje nadaš.

ODGOVORITE
Name

VOJIN

11.07.2015 12:51

Lopov ostaje lopov.

ODGOVORITE
Name

boki

11.07.2015 12:55

Lopovi ostaju lopovi!

Name

sirogojno

11.07.2015 13:30

Pa mogu oni kad banjalucani sjede i sute..a lopovi vladaju...

ODGOVORITE
Name

sos

11.07.2015 17:03

Nismo bolje ni zasluzili. Neka nas prave budalama,glasali smo za njih i SNSD,bolje nismo ni ocekivali

Name

Diznilend za budale

11.07.2015 17:59

Banjaluka odavno ne postoji.

Name

Pratim

11.07.2015 14:00

Koliko sam upoznat to zemljiste se legalno nije moglo prevesti dok papak nije presao u nezavisne.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

11.07.2015 18:01

Kad se promieni vlast, bandi i banditima sve oduzeti. Hvala unaprijed!

ODGOVORITE
Name

papci

12.07.2015 12:09

Papaka ne fali nigdje.U Nevesinju afera do afere nacelnik bivsi sve ojadio,na kraju komicna afera agregat cirkus zivi.

ODGOVORITE